bqz-schoenen-recensie-copyright-trotse-vaders-1Mijn oudste zoon is 12 jaar. En is een echte pre-puber. Uiteraard soms nog gewoon een heerlijk kind, maar soms ook echt een jongen die puberaal gedrag vertoond. Zelf moet ik er meestal stiekem om lachen, bijvoorbeeld wanneer ik “ma-maaah” hoor wanneer ik iets zeg wat in zijn ogen oer-dom of compleet belachelijk is (of allebei) zoals “Misschien leuk wanneer je even opkijkt van je beeldscherm wanneer ik wat vraag zodat ik die mooie ogen weer eens zie? Dan kan ik meteen kijken of ze al vierkant zijn

Een van de andere dingen die kennelijk bij deze leeftijd horen is het nogal nonchalant worden met bepaalde spullen. Het in een tas proppen van alles wat je mee wilt nemen, zonder er rekening mee te houden of het überhaupt in één tas past is een voorbeeld.

bqz-schoenen-recensie-copyright-trotse-vaders-2Een ander voorbeeld is het uittrappen van schoenen zonder de veters los te maken. Het subtiel wijzen op de veranderingen in pasvorm die schoenen bij een dergelijke behandeling doormaken, leidt weer tot “ma-haam” en dus was ik oprecht blij toen ik zag dat van het kwaliteitsmerk Braqeez (BQZ) een groot deel van de hun collectie kinderschoenen in de grotere maten ook voorzien is van klittenband.

Waar ik toen mijn kinderen klein waren, meestal koos voor veters (zodat ze niet steeds zelf hun schoenen uittrokken, bijvoorbeeld terwijl ze achterop de fiets zaten), kies ik vooral voor mijn oudste bewust voor schoenen met klittenband.

Pubers, en ook lieve pre-pubers, zoals mijn zoon, vinden het heerlijk wanneer dingen niet te ingewikkeld gemaakt worden. En klittenband vastmaken is prima haalbaar, en losmaken ook, zodat de nieuwe schoenen van mijn zoon meerdere seizoenen mee kunnen gaan (wanneer er geen nieuwe voeten-groeispurt komt uiteraard). En ze zijn nog leuk ook!

Voor deze en andere schoenen van het merk Braqeez / BQZ, klik hier >>>>

Share