In huize Trotse Vaders is er sprake van een heus eierdillemma, en dan niet zozeer de vraag over “de kip en het ei”, want die is wat mij betreft voldoende beantwoord door deze tekst die ik in het Pluimveemuseum tegenkwam:

kip-ei

Het dilemma zit hem in de manier waarop eieren bereid kunnen worden. In ons gezin zijn we allemaal dol op eieren, en sinds het idee losgelaten is dat het slecht zou zijn voor je cholesterolgehalte, eten we dan ook regelmatig een ei bij ons ontbijt.

Mijn man Dick, de Trotse Vader van onze kinderen, is meestal degene die de eieren bereidt. De ene keer gebakken, dan weer een keer gekookte eieren en soms roerei of omelet. Het probleem hierbij is dat onze kinderen niet alle varianten lekker vinden. Onze oudste wel, en ik lust zelf ook alle varianten, maar heb gebakken eieren graag aan twee kanten gebakken. Onze tweeling heeft echter een echt ‘afwijkende’ eier-voorkeur….

egg-1368259_960_720

Met name mijn dochter lust een aantal varianten, zoals een gebakken ei, niet. Ze wil wel roerei, of een omelet, maar wanneer mijn man eieren aan het bakken is, kan hij het voor haar overslaan…

Met de gekookte eieren is het erg grappig: de ene helft van de tweeling lust eiwit en de andere eigeel (echt waar!). Gelukkig is het dan nog op te lossen door ze halverwege te laten ruilen 😉

Toen ik op zoek was naar een origineel cadeau voor Vaderdag op de website van Radbag, kwam ik echter de oplossing voor de ochtend-dilemma’s van mijn man tegen. Hierdoor hoeft hij niet meer geconfronteerd te worden met tegensputterende kinderen die de variant die hij gekozen heeft niet kunnen waarderen. Er is namelijk een manier om op eenvoudige en snelle wijze voor iedereen het perfecte ei te maken!

Screenshot 2016-06-03 at 09.03.09

Het ene Vaderdag-cadeau is een eierkoker voor de magnetron. Kun je dus, terwijl je eieren bakt voor degenen die daar zin in hebben, met weinig moeite ook een gekookt ei op tafel zetten.

Screenshot 2016-06-03 at 09.03.31

Het andere Vaderdag-cadeau (nog niet verklappen hoor!) is een Omelet-speciaal-pan. Deze pan, die precies groot genoeg is, kan dicht, en omgedraaid worden zodat de omelet eenvoudig aan twee kanten gebakken kan worden. Kan dus ook voor mijn ‘aan twee kanten gebakken ei’ gebruikt worden!

Deze, maar ook andere originele Vaderdagcadeaus die met het ontbijt te maken hebben, kun je <hier> vinden.

radbag-vaderdag-origineel-cadeau-ontbijt-ei-foto-copyright-trotse-vaders

De spullen zijn inmiddels binnen. Nog inpakken en dan ruim vóór het Vaderdag-ontbijt laten uitpakken, dan kunnen we ze meteen gebruiken!

 

Share