autoboek-noorwegen-recensie-copyright-trotse-vaders-1Praktische reisgids voor een zorgeloze autovakantie. Lannoo’s autoboeken ‘on the road’ zijn praktische gidsen om een land of regio met de auto te verkennen. Ze bevatten uitgestippelde routes met praktische informatie over reistijd, restaurants, hotels en bezienswaardigheden onderweg. Je kunt de voorgestelde routes overnemen of op een persoonlijke manier met elkaar combineren. De gidsen geven ook een overzicht van de verschillende regio’s, met de belangrijkste bezienswaardigheden en bijbehorende praktische informatie en adressen.

Recensie
Een autovakantie is een totaal ander soort vakantie dan ergens naar toe rijden en daar enige tijd verblijven. Ook is het anders dan 2 of drie verschillende locaties kiezen om enige tijd te blijven zodat je de omgeving kunt zien. Met een autovakantie ga je echt ‘reizen’ in je vakantie.

Waar je bij een andere vakantie ook je route uitstippelt, van en naar je verblijfplaats(en) en van daaruit kijkt wat je van de omgeving wilt zien, ga je bij een autovakantie op een heel andere manier naar routes kijken. Een autoboek, zoals Lannoo’s autoboek Noorwegen helpt daarbij.

autoboek-noorwegen-recensie-copyright-trotse-vaders-6

In Lannoo’s autoboek Noorwegen kun je kant-en-klare routes vinden, maar je kunt ook zelf aan de slag om een route te plannen die past bij jouw smaak en voorkeur.

autoboek-noorwegen-recensie-copyright-trotse-vaders-10

Natuurlijk, het staat je vrij om op de bonnefooi te gaan rijden en te genieten van wat je onderweg tegenkomt. Maar wanneer je iemand bent die zich graag goed voorbereidt, is dit echt een fantastisch boek. En de voorpret komt er gratis bij!

autoboek-noorwegen-recensie-copyright-trotse-vaders-13

Uiteraard staat er algemene informatie over Noorwegen in het boek, en ook bijvoorbeeld over de hoofdstad, Oslo. Maar de nadruk ligt op autoroutes. Er zijn autoroutes die een hele vakantie beslaan en die je gewoon kunt volgen, waarbij je vanzelf een heleboel highlights tegenkomt, die allemaal beschreven staan.

autoboek-noorwegen-recensie-copyright-trotse-vaders-7

De meeste van de routes zijn echter dagtochten. En daarmee kun je je eigen route samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld eerst kijken naar wat je echt graag wilt zien of doen op je vakantie en dan gaan kijken naar routes die die stukken van Noorwegen met elkaar verbinden.

autoboek-noorwegen-recensie-copyright-trotse-vaders-14

De dagroutes zijn van een reële afstand, waardoor je niet alleen aan het rijden bent, maar ook tijd hebt om dingen te bekijken of ergens wat te eten / drinken en ook daar zijn weer tips voor.

autoboek-noorwegen-recensie-copyright-trotse-vaders-9

Het boek bevat enorm veel ervaring, over allerlei onderwerpen. Ik durf te stellen dat iedereen die een autovakantie in Noorwegen wil plannen, iets aan dit boek zal hebben, ook mensen die er al vaker geweest zijn.

autoboek-noorwegen-recensie-copyright-trotse-vaders-12

Er zit een uitklapbare kaart verwerkt in het boek en het boek staat vol met schitterende foto’s.

autoboek-noorwegen-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Zelf ga ik dit jaar niet naar Noorwegen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel zin in heb gekregen om er in een andere vakantie heen te gaan! En tot die tijd is het een mooi boek om gewoon lekker in te bladeren en te lezen.

autoboek-noorwegen-recensie-copyright-trotse-vaders-5Lannoo’s autoboek Noorwegen – Christian Nowak
Paperback, 262 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere autoboeken van Lannoo, klik hier >>>>

Share