Jul’s verjaardag vieren in familiepretpark De Julianatoren

TrotseVaders.nl2016jul09 Famile pretpark Julianatoren Apeldoorn De toren toegang was vandaag uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van JUL! Een bijzonder verjaardagsfeestje want Jul de Muis woont in familie-pretpark De Julianatoren.

Als Trotse Vaders was ik, met de vier kinderen tussen 9 en 10 jaar oud, die met me mee waren, natuurlijk uitgenodigd bij de speciale verjaardag-theatershow. We waren er vroeg om openingsceremonie om half tien op het centrale plein mee te kunnen maken.

De Show was een prima uitvoering: leuk verhaal, professioneel gespeeld door Jul, Julia, Mevrouw Suikerspin en mijnheer Kaasgaaf. Interactie met de kinderen in de zaal maakt het een feest om er bij te zijn en – ook om er als ouder tussen te zitten.

De Koninklijke Julianatoren noemt zich met recht een familiepretpark. Veel verschillende attracties op een compact en daardoor voor ouders overzichtelijk terrein midden op de Veluwe en dicht bij Apeldoorn. Je voelt je gelijk op vakantie.

2016jul09 Famile pretpark Julianatoren Apeldoorn show kaasschaaf en Suikerspin  2016jul09 Famile pretpark Julianatoren Apeldoorn show met verjaardagstaart  2016jul09 Famile pretpark Julianatoren Apeldoorn show met enthousiast publiek

Er zijn veel attracties voor de allerkleinsten, waar je als ouder mee in kunt, maar waar de kinderen al snel zelf in kunnen en dat is natuurlijk erg leuk en spannend, ook voor de ouders!

We waren er vroeg om openingsceremonie om half tien op het centrale plein mee te kunnen maken. de piratenbootjes  2016jul09 Famile pretpark Julianatoren Apeldoorn draaimolen  2016jul09 Famile pretpark Julianatoren speeltuin

En de iets oudere kinderen kunnen bij De Julianatoren, samen met een vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje, ook zelfstandig het park door. Gewoon goede afspraken maken waar je zelf zit en wanneer ze daar naar toe moeten komen (bijvoorbeeld na vijf attractiebezoeken). Zeker het viertal wat ik bij me had, de jongste was 9, de oudste 10, kon prima samen het park door.

Mocht je de kinderen even willen zien of spreken, is het park redelijk overzichtelijk. Mijn ervaring is dat de kinderen snel weer teruggevonden worden. En bij de attracties staan -zonder uitzondering- hele vriendelijke medewerkers, dus je kind is niet helemaal zonder toezicht! Je blijft uiteraard wel altijd zelf verantwoordelijk.

2016jul09 Famile pretpark Julianatoren trampoline met elastiek  2016jul09 Famile pretpark Julianatoren achtbaan  2016jul09 Famile pretpark Julianatoren glijbaan

Natuurlijk is het het gezelligste wanneer je mee geniet met je kinderen, naar ze zwaait wanneer ze in een attractie gaan of zelf ook meegaat, maar voor mij, als Trotse Vader, was het ook heerlijk om tussendoor even rustig een kopje cappuccino te kunnen drinken!!

Bijzondere van de Julianatoren is ook dat er door het hele park steeds weer opnieuw shows en optredens zijn van – ook van TV – bekende figuren: Jul de Muis, Julia de Muis, mijnheer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Ben Bang, Bennie Dom, Peppa Pig, Fien & Teun, Mike de Ridder en Angela Ballerina.

2016jul09 Famile pretpark Pepi  2016jul09 Familie pretpark Show   2016jul09 Familie pretpark Jul de muis  2016jul09 Familie pretpark mevrouw suikerspin  2016jul09 Familie pretpark mijnheer kaasschaaf

2016jul09 Famile pretpark Julianatoren Apeldoorn De torenVergeet niet tijdens je bezoek toch even de Julianatoren zelf te beklimmen. Het begin (1910) van het Park en het zichtbare middelpunt van het park: 24 meter hoog geeft het boven even rust en een prachtige vergezicht.

Als je (klein)kinderen op de basisschool hebt moet een bezoek aan dit attractiepark zeker worden gepland. Ook als Jul niet jarig is zijn er genoeg dingen te doen voor een onbezorgde vakantiedag.

In de middag weer voldaan naar huis waarbij we vriendelijk werden uitgewuifd door de ‘portier’ van de Julianatoren

2016jul09 Famile pretpark Julianatoren Apeldoorn tevreden bezoeker verjaardag Jul  2016jul09 Famile pretpark Julianatoren Apeldoorn vrolijke portier

Een dagje Julianatoren kost 22,50 per persoon (online 2 euro korting) en is in het seizoen alle dagen van half 10 tot vijf uur open. Voor dit bedrag krijg je ook toegang tot alle optredens en shows en attracties.

Adres: Amersfoortseweg 35, (N344) 7313 AC Apeldoorn. Ook met de buslijnen 102 of 104 te bereiken. Er zijn ruime parkeermogelijkheden voor 8,50 euro.

Dick Ahles (89 Posts)

Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.


Silverstone Partycentrum: voor bowlen en karten en nog veel meer
Codenames van White Goblin Games is een verrassend spel voor twee teams (12+)
Share