2016 SVHJ2016 Concept Enigma Distribution Benelux

concept gezelschapsspel Enigma“Concept” is een gezelschapsspel waarbij een team van spelers door een “kaart” te trekken met een woord of een zin de andere deelnemers door het plaatsen van pionnen op het speelbord aanwijzingen en hints te geven over het te raden ‘Concept’.

Natuurlijk kan je om de punten van de meest geraden concepten strijden maar eigenlijk spel je met een groep tegen het team en het bord en is het steeds weer hartstikke leuk als het concept geraden wordt. spelen van Concept

Het is een beetje het familie-plezier wat je ook hebt bij vele Quizzen en speeltjes op de TV: leuk om samen de oplossing te vinden. En dat is wat ik als lid van de vakjury van de Speelgoed van het Jaar verkiezing erg waardeer: het samen-gevoel bij het spelen van dit spel.

Wat ik zelf erg verrassend vond aan Concept, was dat de aanwijzingen en hints die je kunt geven, door de verschillende mede-spelers zo goed geïnterpreteerd werd, dat het daadwerkelijk mogelijk was om het concept te raden. Iets waar na afloop van een spelronde uiteraard uitgebreid over nagepraat werd!

2016 SVHJ2016 Concept Enigma Distribution Benelux

‘Concept’ wordt in Nederland op de markt gebracht door Enigma en is één van de genomineerden in de categorie “spellen” voor iedereen vanaf 10 jaar.

Specificaties

Leverancier Enigma Distribution Benelux
Categorie 0-3 jaar
Soort Spellen
Prijs ca. € 29,99
Bestellen Bekijk op bol.com
Logo 2016 genomineerd Speelgoed van het jaar
Share