Het echte leven … [persoonlijke blog]

shutterstock_74507371

Dag 1 [foto: Shutterstock]

Het is vaak verstandig om de eerste dagen na je vakantie rustig aan te beginnen op je werk. Dat was dus ook zeker mijn bedoeling. Maar vanaf dag 1 bleek dat niet mogelijk te zijn.

Nee, ik ben niet zo’n type dat zegt dat hij het zo druk heeft. Integendeel, ik vind dat je zo druk bent als je jezelf maakt. Het was gewoon vanaf dag 1 even flink doorpakken. En eigenlijk was dat ook wel goed. Je weet meteen weer dat het echte leven begonnen is.

Maar, aan het einde van die eerste week begon ik me wel af te vragen of dit het echte leven wel is. Onze jongste dochter, onze kleine blonde prinses, heeft in de afgelopen weken de frequentie van haar aanvallen in de avond flink weten op te schroeven.

Aanvallen van epilepsie die uitmonden in ernstige hoofdpijn, sterren zien, blind zijn en opnieuw ernstige hoofdpijn. Inmiddels maakt ook de professor, bij wie ze onder behandeling is, zich zorgen om haar welzijn.

shutterstock_340365893

Epilepsie – EEG [foto: Shutterstock]

Middels een methode van trial and error is er een nieuw medicijn toegevoegd aan de al kleurige hoeveelheid die ze toch al slikt. Haar vakantie is ook voorbij, ze lijkt nog vermoeider te beginnen aan het schooljaar dan ze het vorige is geëindigd.

Terug naar waar ik naar toe wilde …

Ik ben een type dat voor de volle 100% opgaat in zijn taken op het werk. Dat zal ook niet anders worden. Maar ik ben ook een type dat zich daar overal druk om maakt, overal wat van wil vinden en zich openlijk uitspreekt. Daarnaast werk ik in een project dat gaat eindigen en is het nog de vraag wat ik daarna kan gaan doen. Ergens in een blog in het verleden heb ik al eens verteld over de jaren dat mijn werkgever geen taken voor me had passend bij mijn handicap. Ga ik weer zo’n periode in?

shutterstock_125096129

Opnieuw zonder werk? [foto: Shutterstock]

Het zal wel niet, maar ik bedacht me aan het einde van mijn eerste werkweek wel dat ik me er niet druk om wil maken. Ook bedacht ik me dat ik me, vaker dan tot nu toe, zonder morren of opmerkingen zal neerleggen bij besluiten die ik zelf niet zou hebben genomen. Want, werken is niet het echte leven. Werken is nodig om in het echte leven je leven te kunnen leiden. En dat echte leven is op dit moment een leven vol zorgen, vol emoties en boordevol frustraties over het niet kunnen helpen van je eigen vlees en bloed.

Het kan even niet een en/en zijn, het is alleen even dat echte leven dat voorlopig telt. Het enige fijne van mijn huidige werk is, is dat ik mijn taken en bezigheden wel erg leuk vind, een goede afleiding dus.

Voor persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Escape Room: spannend eigentijds bordspel voor 12+ van Identity Games
Hoe reageert een bijna-puber op nieuwe Trackstyle schoenen?
Share