Voor een snellere variant van een aanleg-spel om eilanden te maken is Skye van 999 Games een aanrader

Sky bordspel 999 gamesDe ondertitel van dit spel Skye van de bekende spelenmaker 999 Games luidt: “Breng je eiland tot bloei”. Het is een snelle variant van bekende spelen waarbij landen en steden worden gebouwd.

In dit spel dus een territorium als eiland, waarmee niet alleen door de grootte van het territorium maar ook de waarde van de activiteiten op het ‘bezette’ gebied van belang is.

Het bouwen van het territorium gaat met waarde kaarten (tegels) waarbij de wegen moeten aansluiten naar je eigen kasteel. Geld is er als koop- en ruil-middel. Het leggen van de tegels is zeer gevarieerd en zal er voor zorgen dat je je als speler niet snel verveeld.

Het spel is genomineerd als Speelgoed van het jaar 2016 in de categorie van spellen voor 12 jaar en ouder. Overigens meldt de doos dat het gespeeld kan worden vanaf 8 jaar! Maar oudere kinderen en ook de trotse ouders zullen het spel niet kinderachtig gaan vinden.

2016 SVHJ2016 Skye 999 games

Specificaties

Leverancier 999 Games
Categorie 12 plus
Soort Spel
Prijs ca. € 27,99
Bestellen Bekijk op bol.com
Logo 2016 genomineerd Speelgoed van het jaar

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Golden Oldies... [persoonlijke blog]
Nemesis- Simon de Waal [recensie]
Share