pec-zwolle-trotse-vaders-frankSinds de blindentribune bij PEC Zwolle een feit is en ik daar dus iedere thuiswedstrijd ben, gaat het eigenlijk niet zo heel goed met het verzamelen van de punten. Ligt het aan mij of maken we gewoon even een (behoorlijk) minder seizoen door?

Afgelopen zaterdag bleek ook Groningen te sterk voor een niet eens slecht spelend Zwolle. Al na 41 seconden lag de bal aan de verkeerde kant in het netje en bleek dat de voorbode van een stomme uitslag, 0-4. En dus ga je ook op andere dingen letten.

Er waren ook vier blinde supporters van Groningen aanwezig op de blindentribune. Gezellig, prima, maar wel een vreemde gewaarwording dat er meer blinde Groningers waren dan Zwollenaren. Vlak voor de wedstrijd hoorde ik een van mijn collega-blinden uit Groningen in het zeer herkenbare accent iets zeggen over een tas, een kleedje, niet vergeten en lekker warm. pec-zwolle-tribune-copyright-trotse-vaders-frankHet kwam op het volgende neer: ‘….ik moet mijn kleedje niet vergeten uit de tas te halen zodat ik niet na de wedstrijd denk wat heb ik het toch koud en dan ineens denk dat ik dus een kleedje bij me had‘. Probeer in die woorden een Gronings accent te horen en je vraagt je af of je dat goed gehoord hebt.

Na de wedstrijd terug in de auto moesten ik en mijn begeleider, een goede vriend, hartelijk lachen om onder andere deze opmerking. Maar wat bleek? Al die mannen hadden onder een dekentje gezeten, dat had ik natuurlijk niet gezien en dus kwam ik niet meer bij van het lachen.

Ook grappig en lief, de Groningers hadden zakjes snoep bij zich en die ging rond op de gehele blindentribune …

Onze auto hadden we geparkeerd achter de sluis waar supporters van de tegenpartij doorheen moeten. Deze sluis was dicht na de wedstrijd, waardoor wij moesten wachten. Na zo’n twintig minuten ging de poort open en kwam er een colonne ME-wagens en politie aan. Oké, daar zit je dan in je auto tussen allemaal andere auto’s gepropt. Rustig blijven! De ME-wagens werden in positie gebracht waarna wij konden rijden. Ik vermoed uit voorzorg om ze naar de snelweg te begeleiden. Alle auto’s en bussen uit Groningen stonden namelijk op een afgesloten parkeerterrein, waar de sluis op uit kwam.

Het was een verloren wedstrijd, maar we hebben ons prima vermaakt. Daar gaat het toch ook gewoon om? Gewoon, een gezellige ontspannen en humorvolle avond? We mogen dan ergens onderin de competitie bungelen, en ik mag dan denken aan een causaal verband met mijn terugkeer in het stadion, het blijft gaaf om er terug te zijn!

opening-blindentribune-pec-frank-met-het-nieuwe-wedstrijdshirt

En met PEC Zwolle komt het echt wel goed dit seizoen …

Share