De Studio 100 tv-vrienden (o.a. K3 (Hanne, Marthe en Klaasje), Mega Mindy, Ghost Rockers, Bumba, Piet Piraat, Kabouter Plop en Prinsessia) willen samen vanwege het 20-jarig jubileum een verrassingsfeest organiseren voor Samson & Gert, het duo waar het allemaal mee is begonnen. De Burgemeester zou alle voorbereidingen treffen, maar hij is ziek en er moet nog een enorme waslijst aan taken worden volbracht. Het is dus de vraag of het iedereen lukt om op tijd klaar te zijn en het 20-jarig bestaan van Studio 100 te vieren…

studio-100-winterfestival-collage-copyright-trotse-vaders-1

Bovenstaande tekst geeft de ‘verhaallijn’ aan voor een anderhalf uur durend spektakel, waar ik samen met mijn dochter naar toe ben gegaan. Volgens mij had ik er zelf nog meer zin in dan mijn meisje: ik geniet nog steeds van wat Studio 100 aan kwaliteit te bieden heeft voor de jonge doelgroep. Enorm knap dat er een 20-jarig jubileum gevierd kan worden, waarbij de formule: precies aansluiten bij wat de doelgroep leuk vindt, nog steeds bovenaan staat.

Oude bekenden, zoals Samson & Gert en kabouter Plop, maar ook de nieuwere Studio 100 vrienden zoals Prinsessia en Ghost Rockers, spreken inmiddels meerdere leeftijdsgroepen aan. En dat is maar goed ook, nu kan ik, samen met mijn dochter, alle bekende liedjes meezingen. Of het nu van Bumba is of van K3! We zijn er allebei nog niet te oud voor 😉trotse-vader-bumba-studio-100-winterfestival-foto-trotse-vaders

In de zaal zaten opvallend veel Trotse Vaders met hun kind(eren). Zoals de Trotse Vader op de foto met zijn zoontje die echt tè schattig was als mini-Bumba (moet je ook eens op die handjes letten!)

De Trotse Vader van mijn eigen kinderen heeft deze ronde aan zich voorbij laten gaan. Onze eerste kennismaking met een concert van K3 was toen ik zwanger was van de tweeling. Terwijl ik keihard alle nummers van K3 mee zat te zingen, met een zoontje op mijn schoot die bijna niet durfde te kijken omdat hij het zo spannend vond, zat man-lief gedurende de hele show te slapen….

Toch is dit echt een event om als Trotse Vader naar toe te gaan. Zeker met jonge kinderen ontkom je niet aan de invloed van Studio 100 op televisie, CD’s en DVD’s. En laten we eerlijk zijn: de algemene boodschap van alle programma’s die ze maken, en van het gevoel wat ik in ieder geval steeds krijg bij het bekijken of beluisteren van hun producten is: “Mooi, de wereld is mooi!“. Een boodschap die ik (jonge) kinderen graag wil meegeven. De harde realiteit mag voor kinderen buiten de veilige omgeving waar ze opgroeien gehouden worden, tot ze daar aan toe zijn en tot die tijd hoop ik dat ieder kind de wereld als mooi ervaart.

De show was van het begin tot het eind onderhoudend en zeer professioneel. Alle bekende Studio 100 personages kwamen in een gepaste context voorbij. Rox mocht met spoed iets afleveren, Mega Mindy vloog door de lucht om een probleem met de kroonluchters op te lossen etc etc.

De (bijna) 10.000 luchtballonnen kwamen uiteraard van K3!

En toen was het FEEST: 20 jaar Studio 100. Samson en Gert kwamen op het podium, terwijl iedereen verstopt zat en het echt stil was. Wat een verrassing en wat een prima finale van anderhalf uur professioneel vermaak voor jong en oud!

Dank jullie wel, Studio 100, voor de 20 jaar kwaliteit die jullie gebracht hebben. En ga vooral zo door!

Share