Met twee van mijn kleinkinderen, een jongen en een meisje, ging ik naar de show van Marvel Universe Live. Gelukkig waren we nog op tijd, ondanks de file, om de toiletten op te zoeken voor de show begon, want toen Marvel Universe Live eenmaal van start ging, was er geen tijd meer voor iets anders!

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-vaders-8 marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-vaders-6

Wat is dat een spektakel zeg! Ik kende niet veel van de superhelden, maar werd bijgepraat door mijn kleinzoon, die ze allemaal kent. Spiderman en de Hulk ken ik wel, en die kwamen ook voorbij. De Hulk was echt erg groot, en groen natuurlijk! Ik heb daar vroeger wel afleveringen van gezien, nog op onze zwart-wit-televisie, en hier stond hij dan ‘echt’, zelfs met gescheurd overhemd!

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-vaders-3

Het is eigenlijk alsof je naar een film kijkt. Er was iets vernietigd in scherven en die waren in verkeerde handen gevallen en moesten teruggekregen worden. Er werd veel gevochten tussen de slechteriken en de superhelden. Voor mij was het verhaal niet altijd even duidelijk, maar het was geweldig om naar te kijken.

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-vaders-7 marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-vaders-5

Mijn kleindochter vond het in het begin wat spannend en kwam gezellig dichtbij opa zitten. Ze schrok van de knallen, die mijn kleinzoon juist geweldig vond. “Yes” riep hij dan!

Later kwamen ze allebei helemaal in het verhaal en zaten ze ademloos te kijken. Het was echt een spektakel: er waren constant stunts te zien en alles klopte. Wanneer er klappen uitgedeeld werden, wat natuurlijk nep was, was het echt precies gelijk met het geluid. Wat moeten de acteurs enorm veel geoefend hebben, tot in detail was alles perfect!

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-vaders-4

En wat was het indrukwekkend: er kwamen auto’s, motoren, er vlogen superhelden door de lucht, soms vielen ze meters naar beneden. Er stond zelfs iemand in brand!

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-vaders-1 marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-vaders-2

Het decor was ook schitterend en veranderde constant, zonder dat je doorhad hoe dat gebeurde. Ik had echt nog nooit zoiets gezien. In de auto, op de terugweg, werd alles nog eens doorgesproken. Ik denk dat mijn kleinkinderen een ervaring hebben die ze nooit meer zullen vergeten, en ik ook niet!

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-vaders-header

Share