Afgelopen zaterdag mocht ik met mijn dochters naar de filmpremiere van de animatiefilm Sing. Ik was toevallig jarig, maar ik had geen leuker cadeau kunnen wensen. Het was een feestje! Of zoals mijn dochters (12 en 17) zeiden: “superfantastisch”.

Voorafgaand aan de film werd de Nederlandse stemmencast verwelkomd door een grote menigte kinderen en hun ouders. Over de rode loper kwamen ze de bioscoop van Pathé Arena binnen nadat ze eerst ook nog een ijsbeeld ter ere van de film hadden onthuld op het IJsbeelden Festival. De BNers namen de tijd om te poseren voor de persfotografen en hun enthousiaste fans.

Binnen was intussen al een enorme happening gaande. Op de versierde trappen van de Pathé Arena was een heus podium opgebouwd waar ouders hun dans- en zangkunsten mochten uitleven en waar presentatrice Pip een aantal mensen van de cast interviewde.

De kinderen en hun ouders keken ademloos naar het spektakel en de BNers op het podium, waaronder Fedja van Huêt, Chris Zegers, Karin Bloemen, Birgit Schuurman, Holly Mae Brood, Tim Douwsma en anderen. Daarna ging het enthousiaste publiek naar een van de vier zalen waar de film vertoond werd.

De film was echt super! Een echte familiefilm: leuk voor alle leeftijden. De animatiefilm gaat over de sympathieke koala Buster, die probeert het theater waar hij zijn hart aan verpand heeft te redden van faillisement. Hij schrijft een zangwedstrijd uit waar een enorm aantal (dieren)figuren op afkomt. Daar blijven een vijftal karakters van over, die elk hun eigen verhaal hebben.  

De straatmuis met sterallures. De jonge gorilla die liever zanger wordt, terwijl zijn vader wil dat hij bankrover wordt. De superefficiënte biggenmoeder die haar talent buiten haar gezin waarmaakt. Het olifantenmeisje dat haar faalanst moet overwinnen om haar prachtige stem aan het publiek te laten horen. Het stekelvarken dat voor zichzelf moet kiezen om haar ware talent te ontdekken.  

Op speelse wijze lopen de verhalen door het grote verhaal van de zangwedstrijd door en zien we de vele ups en downs die alle karakters meemaken, van tegenvallers en katastrofes tot momenten van (zelf)overwinning. De kijker wordt meegesleept in de emoties van de hoofdrolspelers en er valt volop te lachen om de grappige verwikkelingen en scenes in de film.

De film is prachtig gemaakt, een feest voor het oog waarbij je je geen sconde verveelt. Kinderen kunnen zichzelf herkennen in een van de karakters en de ontwikkeling die ze meemaken om te kunnen zijn wie ze willen zijn. De film zit vol bekende hits, waardoor je soms bijna uit je stoel op zou willen springen om mee te dansen. Kortom, een superleuke film om tijdens de feestdagen met het hele gezin naar toe te gaan!

Share