Vlak bij de boomstam van meneer en mevrouw pissebed komt uit de grond een klein groen streepje omhoog. Rups staart ernaar in verwondering. Er komt een krulletje aan. En twee blaadjes. Steeds meer insectenvriendjes komen kijken en vragen zich af wat het is. Het wordt groter! Je kunt erop spelen! Tot een spin het ding afpakt. Maar er komt redding, waarna alle vriendjes vol verrukking genieten van het allermooiste dat ze ooit hebben gezien. En dan wordt het kouder…

Beleef het avontuur van de seizoenen in een beeldschoon nieuw prentenboek van Carson Ellis, bekend van Home / Thuis. Kijk goed op alle platen want er valt zoveel te ontdekken! Met koddige dialogen in fantasietaal, geschreven door Imme Dros, de virtuoze vertaalster van Ilias en Odyssee.

Recensie:
Een bijzonder boek. Een die je nog niet in je kast hebt staan. Het sprak mijn kinderen in eerste instantie niet aan. Kek iz tak? lag in huis maar zodra we gingen lezen samen koos mijn dochter toch steeds een ander boek. Totdat ik een keer de keuze maakte en sindsdien wil ze hem steeds weer lezen.

fullsizerender-5

De platen zijn mooi maar rustig. Wat het zo boeiend maakt is de leuke tekst erbij. Doordat je die voorleest krijgt het verhaal een hele leuke toevoeging. De woorden lijken in eerste instantie zogenaamde onzintaal, maar als je ze hardop zegt hoor je toch de betekenis en snap je wat de insecten in het verhaal bedoelen.

fullsizerender-8

img_6623Kek iz tak? draait om de verwondering in de natuur. Het eerste groene puntje boven de grond, waar een steeds groter groeiend plant uit te voorschijn komt waar de insecten heerlijk in kunnen spelen en uiteindelijk het grote moment: de prachtige bloem die verschijnt. Maar ook de grote spin die je kasteel sloopt. En de treurnis als de prachtige bloem is uitgebloeid en uiteindelijk de prachtige sneeuw valt.

Kek iz tak? – Carson Ellis
Hardcover, 40 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Share