Bezoek de gekste dokterspraktijk van Nederland! De mislukte chirurg Martinus Elsenbosch moet het als huisarts zien te rooien op het platteland. Daar krijgt hij al snel een bijnaam: Dokter Tinus.

Maakt deze stijve, stugge Tinus een kans bij de knappe onderwijzeres Lisa? Hoe verloopt zijn vriendschap met de slungelige agent Ken? Hoelang handhaaft hij Kim, de brutaalste doktersassistente van het land? En luistert hij naar de wijze raad van zijn lievelingstante Jannie? Kortom: hoe overleeft de nurkse Martinus Elsenbosch het prachtige stadje Woerkum?

Leef mee met Dokter Tinus, die op televisie al jarenlang een miljoenpubliek trekt, in deze grappige, toegankelijke roman. Dokter Tinus is geschreven met veel gevoel én veel gevoel voor humor.

Recensie
Ik heb de televisie-serie over dokter Tinus niet gezien, maar las net dat er maar liefst 5 seizoenen op televisie zijn geweest en dat er een zesde seizoen aankomt. En na het lezen van dit boek, ben ik van plan om de serie te gaan bekijken. Niet in het minst omdat daar dokter Tinus gespeeld wordt door Thom Hoffman die ook het voorwoord schreef.

Een chirurg die niet tegen bloed kan en in een klein dorp als huisarts gaat werken.

Inwoners van dat dorp, die hun leven op een totaal andere manier leiden dan hij gewend is. Die elkaar allemaal kennen, over elkaar roddelen en voor elkaar opkomen.  

En dan de stugge dokter Tinus, die helemaal niet bezig is met de dorpse dingen en die in eerste instantie dan ook met argwaan bekeken wordt. Maar op een gegeven moment, wanneer beide partijen aan elkaar wennen, elkaar gaan waarderen, krijgt dokter Tinus zijn eigen plekje in het dorp.

Heerlijk geschreven, makkelijk te lezen, verdeeld in duidelijke hoofdstukken. Het leest heerlijk weg en ik ga zeker ook genieten van het inmiddels verschenen tweede boek over Dokter Tinus: Dokter Tinus gaat toch voor de bijl.

Dokter Tinus – Christine Frasier
Paperback, 189 pagina’s, uitgeverij Zomer & Keuning
Bestel dit boek hier >>>>

Het tweede boek over Dokter Tinus bestel je hier >>>>

Share