Het zakmes is het ontroerende verhaal van Mees. Zijn vriend Tim verhuist en Mees vindt tot zijn schrik Tims zakmes in zijn broekzak. Dat moet hij teruggeven. Maar dat is moeilijk, hij weet niet waar Tim woont en hij durft niemand om hulp te vragen, want hij is bang dat ze denken dat hij het mes gepikt heeft. Een dappere speurtocht volgt.

Recensie
Sjoerd Kuyper heeft al veel mooie boeken geschreven die ik zelf in mijn jeugd heb gelezen en omdat hij nog steeds prachtige boeken schrijft, heb ik mijn kinderen ook al verschillende boeken voorgelezen van deze meermaals bekroonde auteur.

Er zijn verfilmingen van zijn boeken gemaakt, televisieseries en theatervoorstellingen en ook zijn luisterboeken zijn aanraders. Zo ook het luisterboek van Het Zakmes.

We hebben het luisterboek gelukkig tijdens een lange autorit kunnen beluisteren, want het is spannend genoeg om in een keer af te luisteren! Iedere keer dat je denkt dat het wel opgelost wordt, gebeurt er weer iets. Het maakt dit boek ook echt de moeite waard voor wat oudere kinderen, zoals die van mij, en meeluisteren is geen straf: Sjoerd Kuyper leest het boek zelf voor en weet uiteraard als geen ander wat de klemtoon moet liggen.

Het verhaal is mooi: Mees is de zoon van een beroemde zangeres en zijn vader zorgt voor hem wanneer zij weg is om op te treden. De beste vriend van Mees is Tim, maar die gaat verhuizen…

Wanneer Mees het zakmes van Tim heeft (daar gaat een heel verhaal aan vooraf) is Tim net verhuisd. Mees probeert op allerlei manieren het zakmes terug te brengen naar Tim. En dat is enorm aandoenlijk. Iedere keer mislukken zijn plannetjes maar wanneer hij de “kippentaal” die Tim en hij verzonnen hebben inzet bij een optreden, komt alles goed!

Uiteraard is dit een zeer beknopte samenvatting. Dit boek is echt een aanrader, ook als luisterboek!

Het zakmes – Sjoerd Kuyper
Luisterboek, 2 CD’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit luisterboek hier >>>>

Voor alle beschikbare (luister)boeken van Sjoerd Kuyper, klik hier >>>>

Share