Hoe bevalt de restyling van Suske en Wiske?

In onderstaand artikel op onze zustersite bespraken we al dat nieuwe uitgaven van de bekende stripboekenreeks een make-over hadden gehad. We hebben nu gekeken naar de eerste uitgave in deze lay-out en delen graag onze ervaring met jullie. Eerst wat algemene informatie:

Suske en Wiske: ontdek de verschillen

De Planeetvreter is het eerste album wat in de nieuwe stijl is uitgegeven en nummer 339 van de reeks. In De Planeetvreter krijgen onze bekende vrienden te maken met marsmannetjes die na 2,5 miljoen jaar ingevroren zijn geweest, ontdooid worden en hun taak: de aarde uitroeien om haar bewoonbaar te maken voor de bewoners van Mars af te maken.

Jerom voelt sympathie voor de ontdooide marsmannetjes, omdat hij ook ooit ontdooid is geweest, en tante Sidonia is gevlijd doordat de marsmannetjes erg gecharmeerd zijn van haar…. Zodoende wordt onze planeet bedreigd, en wel door insecten die al het leven kunnen opeten….

Kortom: een avontuur zoals we dat gewend zijn. En ja, Suske en Wiske zien er anders uit, maar het verschil is niet zo heel groot. Ze zijn volledig herkenbaar en nog steeds “gewoon” Suske en Wiske.

 

Lambik, Jerom, tante Sidonia etc zijn gewoon hetzelfde gebleven. En de opzet van het avontuur ook, met dezelfde “spanning” en dezelfde humor. Heerlijk.

Wat echt opvallend anders was, was de vormgeving van de strip zelf. Er werd voor het eerst letterlijk buiten de kaders gekeken. De kadertjes met de strips werden af en toe speelser geplaatst, en er was ook ruimte voor tekeningen zonder kaders.

Ik vind het echt prachtig. Ook het kleurgebruik is erg mooi. Met dit album, wat hopelijk het eerste is in een nieuwe, lange reeks, heeft Studio Vandersteen echt een prima stripboek afgeleverd.

De Planeetvreter, Suske en Wiske album 339, bestel je hier >>>>

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Vale gieren zijn Trotse Vaders van een kuiken in Artis
Theatervoorstelling voor dochters en (toekomstige) vaders
Share