Wie is Black Panther?
[Bron: Wikipedia] De Black Panther (T’Challa) is een personage uit de strips van Marvel Comics, en de eerste moderne zwarte superheld. Hij werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, en verscheen voor het eerst in Fantastic Four Vol. 1, #52 (juli 1966). Hoewel de Black Panther identiteit door meerdere mensen is gebruikt in de geschiedenis van het Marvel Universum, is en blijft T’Challa de bekendste.

Black Panther, de film
[Bron: Wikipedia] Black Panther werd in de Marvel Cinematic Universe geïntroduceerd in Captain America: Civil War waarin T’Chaka overlijd na een aanslag op de VN, die op dat moment het Sokovia Akkoord besprak. T’Challa/Black Panther (gespeeld door Chadwick Boseman) werd meteen gerekruteerd door Tony Stark/Iron Man om hem te helpen met zijn conflict met Steve Rogers/Captain America, die niet akkoord gaat met het Sokovia Akkoord.

In 2018 volgt nog een solo-film die ook deel uitmaakt van de Marvel Cinematic Universe. Deze film was eerst voorzien voor een release in 2017, maar werd door te toevoeging van Spider-Man: Homecoming aan fase 3, uitgesteld naar februari 2018.

Marvel’s Black Panther – trailer

Share