Vandaag ging ik met drie kinderen in de leeftijd van 10 en 11 jaar naar de film Salazar’s Revenge (klik <hier> voor de trailer). Deze film heeft een filmkeuring van 12+, maar omdat we de eerdere films van Pirates of the Caribbean ook gezien hadden, durfde ik het wel aan om met deze kinderen te gaan kijken.

De avonturen Films van Disney “The Pirates of the Caribbean” heeft vele (jonge én oudere) fan’s! Mijn kinderen behoren daar zeker toe en dus op een zondagmiddag op naar de nieuwe vijfde uit de reeks van lijpe piraat Jack Sparrow: Salazar’s Revenge.

Iedereen die de andere afleveringen bekeken heeft weet dat Barbossa in de crew van Jack heeft gemuit, zijn befaamde schip ‘Black Sparrow’ heeft gekaapt en verder alle afspraken met Jack niet nakwam. Dus een onaangenaam sujet die ook in deze aflevering een belangrijke hoofdrol spelt, nu met uiteindelijk goede bedoelingen.

Het verhaal begint op voor Nederlanders bekende eiland Sint-Maarten (herkent u het van de foto?), Hollandse zeevaarders spelen een essentiële rol en het eiland Aruba wordt veel genoemd. Blijkbaar zijn dat oude piraten-nesten!

Het gaat erom dat de vloek van de zee, die vele (piraten) schepen en zeelieden in de loop van de opeenvolgende episodes worden opgeheven als het juiste eiland via een mythische zeekaart wordt aangedaan om de drietand te vinden.

Oude bekenden, zoals Salazar, en nakomelingen van andere oude bekenden, zijn op een logische manier aanwezig in dit alweer vijfde deel, wat wel los te zien is van de andere delen, maar er zeker wel op teruggrijpt.

Laat ik van het verhaal en de plot niet te veel onthullen; het is uiteindelijk een Disney-film en dat betekent dat er een slot aan breien altijd staat voor spektakel, tranen en een soort van happy end.

Want zelfs als je pardoes in deze vijfde aflevering valt, of sowieso in de enorme snelheid waarmee het verhaal wordt de draad van onderwerp wat verliest, blijft het zonder enige verslapping een fantastische, adembenemende opeenvolging van de ene steunt, prachtige effecten en onverwachte, vaak dus ook onrealistische, scenes.

Kortom top vermaak en zeer aanbevolen voor een gezellig gezamenlijk gezinsuitje naar de bioscoop

Mochten jouw kinderen nog geen eerdere films van POTC gezien hebben, dan zou ik hem of haar inderdaad pas meenemen vanaf 12 jaar!

 

Share