Safe House  is geschreven door Michael Crompton, die ook een aantal afleveringen van Silent Witness schreef. Met Emmy Award genomineerde (Accused) Christopher Eccleston.

Synopsis:
Nadat onder zijn hoede een getuige is doodgeschoten, besluit voormalig politieman Robert samen met zijn vrouw Katy een bed & breakfast in het Engelse Lake District te beginnen. Maar als zijn vroegere collega en vriend Mark hen vraagt of ze de B&B beschikbaar wil stellen voor een opgejaagde familie, stemt Robert hiermee in. Uit compassie voor de familie, maar vooral omdat hij zijn fouten uit het verleden wil goedmaken. Al snel blijkt hun vluchthuis toch niet zo veilig als gedacht. Niet voor de familie en zeker niet voor Robert…

CAST

Christopher Eccleston (Our Friends in the NorthShallow Grave)
Marsha Thomason (Black KnightThe Haunted Mansion)
Paterson Joseph (The BeachChop Socky Chooks)

Recensie
Vanaf het begin is Safe House spannend. Door de manier van filmen, voel je een bepaalde dreiging, ook wanneer er niets gebeurt. Maar… Er gebeurt wel degelijk iets!

Er is natuurlijk de terugblik naar het verleden. De reden waarom Robert gestopt is met zijn politiewerk en zich heeft teruggetrokken in een afgelegen huis. En er is een gezin wat duidelijk gevaar loopt…

Deze twee verhaallijnen komen samen wanneer Robert en zijn vrouw onderdak bieden aan het gezin. Op zich is het niet altijd even realistisch, zoals wanneer de tienerdochter toch haar mobiele telefoon mag gebruiken, maar de dreiging is erg goed weergegeven.

 

Los daarvan is de serie prachtig gefilmd, met veel aandacht voor het mooie Lake District. Kortom: een spannende serie in vier afleveringen die zeer de moeite waard is.

Speelduur: 4 x 50 minuten Taal: Engels (NL ondertiteld) Beeldformaat: 16:9 Audio: 5.1 DolbyDigital Kijkwijzer: 12, Geweld, Angst, Grof Taalgebruik CAP € 14,99
Bestel deze DVD hier >>>>

Share