In de film Dunkirk zijn honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten omsingelt door vijandelijke oprukkende Duitse troepen in het Franse plaatsje Duinkerken. Gevangen op het strand met hun rug naar het Kanaal staan ze voor een onmogelijke situatie als de Blitzkrieg van de Duitse Wehrmacht dichterbij komt.

Recensie
Dunkirk is een film die ik -liefst samen met mijn eigen Trotse Vader- in de bioscoop had willen zien, maar het was er niet van gekomen.

Het leek me echt een film om op een groot scherm te zien, maar al snel nadat ik de DVD van Dunkirk had opgestart, bleek dat de sfeer ook op een televisiescherm enorm goed overkomt.

Als kijker kom je direct in de sfeer van deze periode in de Tweede Wereldoorlog. En wat is dat beklemmend: aan een kant de zee, aan de andere kant de Duitsers. En dan ook nog aanvallen vanuit de lucht…

Het lijkt onmogelijk om eruit te komen en in no-time zat ik op het puntje van mijn stoel. Toch is het tempo niet hoog en is er ook tijd voor mooie sfeerbeelden. Het is alles bij elkaar een prachtig document van een indrukwekkende periode. Schitterende film!

De film Dunkirk is te koop op DVD of Bluray en duurt 109 minuten. Hij is uitgebracht door Warner Home video. Deze film bestel je hier >>>>

Share