We hebben al van veel premières verslag gedaan, maar zelden was een première zo druk als deze. Meerdere grote filmzalen in Pathé Arena zaten vol, en al tijdens het voorprogramma zat de sfeer er goed in. Gelukkig waren er meer dan genoeg donuts (en er was verse koffie, wel prettig nu de zomertijd net was ingegaan…).

Voorpret
Voorafgaande aan de film kon iedereen wat lekkers drinken en eten en werd de Nederlandse stemmencast door Sosha Duysker geïntroduceerd. Altijd leuk om het enthousiasme van de stemacteurs te zien! Vervolgens trad de boyband FOURCE op met een aantal liedjes, waaronder het speciaal voor de film Pieter Konijn gemaakte lied “Ik heb de wereld”. En toen was het tijd om de zaal in te gaan, waar de goedgevulde goody-bags al klaar lagen.

Het verhaal van de film
De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Leeftijdsadvies: 6+
De film heeft als keuring 6+ meegekregen. Bij een première zie je dat mensen ook vaak veel jongere kinderen meenemen en bij deze film was dat niet heel erg. Hij is wel echt spannend af en toe (te spannend voor kleintjes) maar de belangrijkste reden om Pieter Konijn niet met kinderen jonger dan 6 jaar te gaan kijken is dat er een echt verhaal in zit. Het is natuurlijk schattig om de dieren te zien, maar de verhaallijnen van de film zijn complexer dan bij een film die voor alle leeftijden geschikt is.

Mijn mening
Ik heb echt genoten van deze film. Zo knap hoe de dieren levensecht in onze wereld te zien zijn. Je kunt niet zien dat het geen echte konijnen, mussen, vos, varken etc zijn. Nou… misschien dan omdat ze half gekleed zijn. De bovenste helft, zoals in het begin van de film al duidelijk wordt. En zo komisch om Pieter Konijn dan in een spijkerjasje te zien. Er zaten sowieso erg veel leuke details in de film.

Ik had eerlijk gezegd een doorsnee Pieter Konijn verhaal verwacht. Konijn steelt groenten, buurman wordt boos, probeert konijn te vangen en konijn ontsnapt. Dat idee. Maar de film is veel complexer, zonder ingewikkeld te worden. Emoties als liefde en jaloezie spelen een grote rol en ook het ontdekken van hoe je zelf in elkaar zit en wat je nodig hebt om gelukkig te worden. Los daarvan was de film vaak komisch en zit er enorm veel vaart in.

Mening van de tweeling

  • Leuk en ook grappig (zoon, 11 jaar)
  • Ook heel leuk, heel knap gemaakt en een spannend verhaal (dochter, 11 jaar)

 

Kortom
Een spannende, boeiende, vrolijke en avontuurlijke familiefilm om echt met het hele gezin naar toe te gaan. Pieter Konijn is echt zowel voor volwassenen als voor kinderen erg leuk. Aanrader!

Share