A Je To! Onze favoriete buurmannen zijn terug voor hun tweede bioscoopavontuur! Vanaf april 2018 schitteren de doe-het-zelf vrienden met gloednieuwe avonturen in: ‘Buurman & Buurman Hebben een nieuw Huis’. Kees Prins en Siem van Leeuwen zijn opnieuw verantwoordelijk voor de stemmen.

Door de meivakantie in de Ardennen waren we nog niet aan het bekijken van deze nieuwe bioscoopfilm van Buurman & Buurman toegekomen, maar vandaag was het zover: met drie 11-jarige kinderen ging ik naar de bioscoop. Ja, 11 jaar. Vast niet de doelgroepleeftijd voor deze film, maar ik zal alvast verklappen dat zij (en ik!) er enorm van genoten hebben.

Verhaal
Buurman & Buurman zijn terug met nieuwe avonturen. In ‘Buurman & Buurman hebben een nieuw huis’ bedenken de populaire buurmannen nieuwe briljante oplossingen voor de alledaagse problemen waar zij tegen aanlopen.

De twee klunzige vrienden proberen een nieuwe grasmaaier aan de praat te krijgen en een mol te verjagen uit de tuin. En wie anders dan de Buurmannen kunnen een nieuwe keuken aanleggen en daarbij de badkamer volledig in puin leggen? Buurman & Buurman helpen elkaar door dik en dun en krijgen uiteindelijk alles voor elkaar. A Je To!

Onze mening
De film duurt iets minder dan een uur en er is zelfs een pauze. Dat maakt dat ook jonge kinderen naar de bioscoop kunnen gaan om hun klussende vrienden te zien.

Hoewel “Buurman en Buurman hebben een nieuw huis” als als bioscoopfilm in de bioscopen draait, is het eigenlijk een aantal losse afleveringen die ‘aan elkaar gemaakt’ worden door de buurmannen, die samen naar de losse afleveringen kijken.

En die afleveringen zijn geweldig! Voor jonge kinderen is het gewoon grappig: twee klussende en klunzende mannen, maar voor de drie kinderen die ik bij me had, en voor mezelf, was de droge humor voldoende om regelmatig in de lach te schieten.

Er zijn 6 verhaaltjes: een gaat over een zwerm bijen die ineens in de tuin zit, er is er een over een mol die ze weg willen jagen, een andere gaat over een hek wat geplaatst moet worden tegen de konijnen. De buurmannen maken een draaimolen samen en maken een enorme puinhoop vanwege een verstopte afvoer. Een schoorsteen wordt geveegd met een heuse drone (ja, de buurmannen gaan met hun tijd mee!)

Mijn persoonlijke favoriet was het filmpje waarin er gras gemaaid werd. Uiteraard ging de grasmaaier over het snoer (helaas herkenbaar). Met een boel geknutsel werd er een zonnepaneel op de grasmaaier gemaakt die het daarna prima deed, behalve in de schaduw van bomen en struiken. Dus… zorgden de buurmannen ervoor dat hetgeen wat de schaduw veroorzaakte weg werd gehaald 😉 Briljant!

We hebben echt enorm genoten van dit bioscoopbezoek. De nieuwe bioscoopfilm van Buurman en Buurman is echt een aanrader, ook met kinderen die ouder zijn dan de doelgroepleeftijd!

 

Share