Met een cast met onder anderen Robert Downey jr, Chris Hemsworth, Chris Pratt, Mark Ruffalo, Chris Evans, Josh Brolin, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch (jawel!), Don Cheadle, Tom Holland, Dave Bautista, Sebastian Stan, Zoe Saldana, Paul Bettany, Letitia Wright, Anthony Mackie, Chadwick Boseman, Danai Gurira en Elizabeth Olsen, een enorm budget, meerdere opnamelocaties (onder andere in Schotland en New York), een heleboel superhelden en een enorme slechterik kan het niet misgaan… zou je denken….

De tweeling en ik gingen het zien. En het ging gigantisch mis! Zo mis dat we helemaal overdonderd de bioscoop uit kwamen want… [spoiler-alert]

Het loopt helemaal niet goed af! Sterker nog, al mijn favorieten zijn weg…. opgelost… foetsie en superschurk Thanos is heerser over de galaxy en kan naar believen van iedere planeet de helft van de bevolking uitroeien, of gewoon de hele planeet vernietigen. AAAAAAAH!

Dat had ik even niet zien aankomen. Maar gelukkig wist mijn jongste zoon, die een enorme Marvel-fan is, te vertellen dat dit nog maar deel 1 is van Infinity War en dat er dus ook nog een deel 2 komt. Nou Marvel, ga er maar snel aan beginnen want zo kan ik natuurlijk niet rustig meer slapen!

Dat gezegd hebbende: Infinity War is echt een film die je op het grote scherm moet gaan zien. Ook zonder eerst een andere Marvel film gezien te hebben (dit is inmiddels al de negentiende film uit de Marvel-serie en de derde film rond de Avengers) is hij leuk. Zoals altijd bij Marvel: veel actie en humor. Een prima combinatie, zo bleek ook weer tijdens deze film.

De beelden zijn schitterend. Wat is er toch al veel mogelijk op ‘special-effect-gebied”! Door het zien van deze film, krijg ik wel zin om alle Marvelfilms die ik nog niet heb gezien ook te gaan bekijken. En dan liefst op volgorde. Het was bijvoorbeeld fijn dat ik Thor Ragnarok onlangs had gezien omdat er in het begin op die verhaallijn doorgegaan werd. Maar de scenes waarin Black Panther een rol speelde, maakten ook dat ik deze film wil gaan bekijken! Haha, en die Hulk…. ik moet echt daar ook weer een film over gaan zien, net zoals met mijn favoriet Spider-Man. Maar eerst wil ik meer weten over dr. Strange….

Erg mooi, die Marvelproducties. Ik ben blij dat mijn jongste zoon zo’n grote fan is en niet alleen om te kunnen vragen welke held die ene ook alweer is, maar omdat ik anders waarschijnlijk nooit naar dergelijke films zou zijn gegaan, terwijl ze echt de moeite waard zijn!

Avengers: Infinity War draait momenteel in 3D in de Nederlandse bioscopen.

https://trotsevaders.nl2018/03/trailer-van-de-nieuwe-marvel-avengers-film-avengers-infinity-war-video/

Share