Ik ben zeer geïnteresseerd in de ruimte en ruimtevaart. En gelukkig heb ik mijn interesse kunnen doorgeven aan mijn kinderen. Samen bezoeken we musea en tentoonstellingen en proberen we op de hoogte te blijven wat André Kuipers allemaal doet.

Lannoo’s grote encyclopedie van de ruimte is dus echt een boek waar we allemaal plezier aan beleven. We hebben het een tijdje geleden in huis gekregen en het ligt afwisselend bij mij op kantoor of op de slaapkamer van een van de kinderen.

Informatie over het boek
Kom aan de hand van indrukwekkende 3D-afbeeldingen alles te weten over de sterren, de planeten en de ruimtevaart. Reis mee naar de planeten en manen van ons zonnestelsel. Ontdek alles over de zwarte gaten, meteorieten, sterrenbeelden en rode superreuzen. Neem een kijkje in een ruimtevaartuig, maak een ruimtewandeling en leer hoe een ruimtepak werkt.

Mening
Ik vind het echt een prachtig boek. Het is enorm veelzijdig en behandelt vrijwel ieder onderwerp waarin ik geïnteresseerd ben voor wat de ruimte betreft.

De illustraties maken de (voor kinderen soms ingewikkelde) teksten begrijpelijk.

Het boek is verdeeld in 5 delen: het zonnestelsel, sterren, sterrenstelsels, de ruimte verkennen en de nachtelijke hemel. Binnen die delen worden de onderwerpen die daar passen op twee pagina’s uitgelegd. Lannoo’s grote encyclopedie van de ruimte is in groot formaat uitgegeven zodat er op iedere dubbele pagina veel ruimte is voor verschillende vormen van uitleg.

Bij ons in huis wordt Lannoo’s grote encyclopedie van de ruimte vooral gebruikt om in te bladeren en dan verder te lezen wanneer er een interessant onderwerp of plaatje voorbij komt.

Ik kan me echter ook voorstellen dat het een goede basis vormt voor een spreekbeurt. En uiteraard kun je er ook gericht in zoeken naar informatie. Bijzonder goed boek!

Lannoo’s grote encyclopedie van de ruimte
Hardcover, groot formaat, 280 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share