de-arabier-van-de-toekomst-deel-2-recensie-copyright-trotse-vaders-riad-sattoufIn 1984 is de kleine Riad zes jaar oud en nog altijd een betoverend mooie man, met de blonde haren van zijn Franse moeder. Een man die voor de grootste uitdaging van zijn leven staat: hij gaat naar school. En niet in Frankrijk, nee, in het land waar zijn vader vandaan komt, het Syrië van Hafez al Assad.

Recensie
Evenals het eerste deel, is ook dit boek een combinatie van humor en verhalen die niet alleen ontroerend zijn maar ook schrijnend. Een jongen tussen twee culturen, tussen twee landen, tussen twee totaal verschillende sferen.

Schooltijd voor een jong kind is al een indriukwekkende ervaring. Wanneer je er dan anders uitziet dan anderen, een andere achtergrond hebt, brengt dat nog veel meer indrukken met zich mee. De boeken van Riad Sattouf zijn echte aanraders. Een mooie, luchtige manier om een uniek kijkje te nemen in de jeugd van een Frans-Syrisch kind.

De Arabier van de toekomst – deel 2 – Riad Sattouf
Een jeugd in het Midden-Oosten (1984 – 1985)
Graphic novel, paperback, 160 pagina’s, uitgeverij De Geus
Bestel dit boek hier >>>>

We hebben ook het eerste boek: De Arabier van de toekomst 1 (1978 – 1984) gerecenseerd, zie:

https://trotsevaders.nl2015/12/de-arabier-van-de-toekomst-deel-1/

de-arabier-van-de-toekomst-deel-1-recensie-copyright-trotse-vaders-riad-sattoufRiad Sattouf (1978), zoon van een Syrische vader en een Franse moeder, werd geboren in Parijs, maar bracht zijn jeugd door in Libië en Syrië. Hij publiceerde acht jaar lang de strip La vie secrète des jeunes in het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo.

In 2014 verliet hij het blad om de strip Les cahiers d’Esther te gaan maken voor de wekelijkse krant l’Obs. Ook publiceerde hij verschillende succesvolle stripboeken. Sattouf is tevens cineast; in 2010 ontving hij voor Les beaux gosses de César in de categorie beste film.

Share