André het astronautje terug naar de aarde

André, Valentina, Astromuis en Laika de hond reizen in hun raket door het heelal. Ze keren terug van hun spannende avontuur op Mars en kijken hun ogen uit: wat is de aarde toch een prachtige planeet! Als ze landen en uit hun raket klimmen, blijkt dat ze een wel heel bijzondere verrassing van Mars hebben meegenomen…

André Kuipers bedacht André het astronautje, het eerste kinderboek dat in de ruimte is geschreven. Hij verbleef zelf als astronaut meer dan een half jaar in het internationale ruimte-station ISS.

Recensie
LILILILI klonk het in huis toen André uit de grote doos kwam. Op het oog een schitterend boek, fijne kleurtjes maar aangezien onze vriend een astronaut is krabde ik wel achter mijn oren of het wel leesbaar zou zijn voor de monsters.

Joep ( 6 jaar) eigende het boek meteen toe en als beginnend lezer sloeg hij zijn slag. Meeglurend over zijn schouder zocht ik de uitdaging en die was snel gevonden. Ondanks dat het vrij kinderlijk getekend is barst het van de dure woorden. Waar ik zelf soms 2 x moest kijken las Joep vrolijk door en ook de moeilijke woorden waren geen obstakel. Omdat er hier een aardige kudde kinderen was, zocht Joep de rust op zodat hij zich wat beter kon concentreren.

In alle stilte werd Joep klaargestoomd tot mini-astronaut en alle informatie stroomde zijn hersenen binnen. Een leuk geschreven en omschreven informatief boekje met fijne speelse plaatjes om de rauwe tekst wat te doorbreken.

Na een goed uur was Joep klaar en expert op het gebied van André. De vaktermen die je nog wel eens bombarderen in het boek, lezen verbazingwekkend en begrijpbaar weg. Hierdoor verlegd het monster zijn eigen lees-barrière alvorens hij driftig voor een tweede keer het boek openslaat.

Het boek werkt op de een of andere manier vrij verslavend want nu is het zijn lievelingsboek. Een topper en absolute aanrader wanneer je kind zich in André interesseert. Je steekt er zelf ook nog wat van op en dat is best handig zodat je ook snapt waarom je kind nu als een planeetgek staat te brullen over raketten en sterren.

André het astronautje terug naar de aarde – André Kuipers
Illustraties door Natascha Stenvert
Hardcover, 24 pagina’s, uitgeverij Fontaine
Bestel dit boek hier >>>>

Dagboek van een Papa (5 Posts)

Ik ben Dave, verdwaald in Den Haag en de weg gevonden in het heerlijke Steenwijk. Ik ben 33 jaar en vader van 6 monsters. Dat hele gebeuren met al die monsters doe ik natuurlijk niet alleen. Ik word bijgestaan door de meest fantastische vrouw die ik ken, Miranda. 6 monsters dus, Rani van 8, Joep van 6, Rama van 6, Nilu van 4, Hira van 3 en Rohan van 10 maanden op het moment van publicatie. 6 eigen typetjes, karikaturen, persoontjes. Zoals je voor kunt stellen is ons leven met dit gespuis nooit saai. Waar ik de tijd vandaan haal dit te doen is mij ook een raadsel, maar gelukkig voor jullie heb ik het wel. Ik neem jullie mee op reis door ons leven, gezien en beleefd vanuit mijn perspectief. Alles komt aan bod, alle lieve, leuke, grappige, vieze, droevige en fijne momenten. Van Buurman en buurman avonturen tot de Zeekippen van het Haagse Monster, van de watervallen van Judeska tot oudste zus verwachtingspatronen. Het enige wat je nodig hebt is je levendige fantasie, ik doe de rest.


Artemis Fowl als Disney film [trailer]
Transformers Bumblebee - Power Charge Feature Hero [review]
Share