De Cock en de dood van een kerkrat: nieuwe Baantjer geschreven door Peter Römer

Detective:
Pieter Römer
Version:
boek
Price:
€ 10,00

Reviewed by:
Rating:
4
On 22 november 2018
Last modified:22 november 2018

Summary:

Deel 83 uit de populaire Amsterdamse politieromans Baantjer. De Hoofdpersoon rechercheur De Cock krijgt met twee moorden van doen die verrassend na enig speurwerk met elkaar te maken hebben. Dit leidt tot een verrassende ontknoping. Prachtige ontspannings literatuur zonder pretenties.

De Cock en de dood van een kerkrat’ is nummer 83 uit de populaire serie van de Amsterdamse Baantjer politieromans en al weer de achtste deeltje dat door Peter Römer is geschreven. En schrijven kan hij!  En dus niet alleen scripts voor televisiebewerkingen, maar ook nieuwe boeken titels met een deugdelijk plot voor een detective in de stijl zoals Baantjer die zelf schreef.

Baantjer de Cock en de dood van een kerkratIn dit deel wordt tussen kerst en oud-en-nieuw het team uit de Warmoesstraat geconfronteerd met twee lijken, waarbij het in het eerste geval nog maar de vraag is of het opzet (dus moord) of een ongeluk was, die niets met elkaar te maken lijken te hebben.

Maar als blijkt dat de dode Amsterdamse vastgoedhandelaar eigenaar is van een inmiddels ontmantelde Vitus-kerk waar de moord op een zwerver was gepleegd komt het speurwerk van de Kok en Vledder pas goed op gang.

De lezer wordt vakkundig een paar keer op het verkeerde been gezet, om uiteindelijk verrast te worden met een tot de verbeelding sprekend plot. En dat allemaal in de sfeer van het Amsterdamse leven, waarmee ook dit deel weer een prima onderhoudende (vakantie)literatuur oplevert.

Of een prima boek om ‘s-avonds in bed nog even een paar bladzijden te lezen ter ontspanning. En voor het tientje dat het boek kost een prima investering.

De Cock en de dood van een kerkrat’ | Paperback | 2018 | 144 pagina’s |  ISBN139789026144189 | Uitgever De Fontein | € 9,99

Deel 83 uit de populaire Amsterdamse politieromans Baantjer. De Hoofdpersoon rechercheur De Cock krijgt met twee moorden van doen die verrassend na enig speurwerk met elkaar te maken hebben. Dit leidt tot een verrassende ontknoping. Prachtige ontspannings literatuur zonder pretenties.

Dick Ahles (89 Posts)

Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.


Andre Kuipers, een Nederlandse Held die prachtig kan vertellen: SpaceXperience [verslag]
Dragon Ball FighterZ voor Nintendo Switch [game-review]
Share