Bekijk op bol.comHoezo identiteitscrisis? Een mus die denkt dat hij een ooievaar is? Op zich geen probleem, maar wanneer de familie Ooievaar naar het zuiden vertrekt om te overwinteren kan Rikkie niet zomaar meevliegen. En dan?

Trailer

Het verhaal
Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is.

Onderweg sluit hij vriendschap met Olga, een nogal groot dwerguiltje, en Kiki, een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg krijgen ze te maken met boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk zal inzien dat hij geen piepklein ooievaartje is maar een machtige mus…

Mening
Wat een heerlijke film. Wel regelmatig zielig, maar door de leuke ‘personages’ blijft het een ontspannen film om met de kinderen naar te kijken. De film is geschikt bevonden voor kinderen vanaf 6 jaar en ik vind deze leeftijdsindicatie wel terecht. De film is behalve soms zielig ook soms spannend en echt te pittig voor jongere kinderen.

Mijn tweeling heeft er van genoten. Een film waar ze soms erg stil van worden en soms hardop om kunnen lachen, vind ik een prima film!

De film Rikkie de Ooievaar op DVD bestel je hier >>>>

Share