Kerstvakantie… bij uitstek een periode om te puzzelen en/of spelletjes te doen met het gezin. Met de familie-editie van Escape Room The Game- Jumanji kun je allebei: het is namelijk een ‘puzzelspel’.

Spelomschrijving
Voel de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer! In deze uitdagende familie editie van Escape Room The Game moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Het is altijd een race tegen de klok; je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. De Chrono Decoder telt af, zorgt voor de juiste sfeer en geeft aan wanneer je hints mag gebruiken. In dit spel win je samen of verlies je samen. Alle spelers moeten het beste uit zichzelf halen. Om raadsels en puzzels op tijd te kunnen oplossen, is samenwerken de sleutel tot succes. Als je nog nooit een Escape Room hebt gespeeld, bereid je dan voor op een compleet nieuwe ervaring. Onvoorstelbaar hoe snel 60 minuten voorbijgaan in het heetst van de strijd…

Er zijn andere uitgaven van Escape Room spellen voor thuis. Het idee erachter is dat je met een team een aantal opdrachten uitvoert om te kunnen ‘ontsnappen’ binnen een bepaalde tijd. Deze Identity Games spellen waren in eerste instantie voor volwassenen, maar nu is er ook een familie-editie: Escape Room – Jumanji. Dit spel is geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 10.

Ervaring
Terwijl ik de laatste hand legde aan het kerstdiner, gingen mijn ouders en mijn tweeling het Jumanji Escape Room spel uitproberen. Voor alle vier een eerste kennismaking met een dergelijk spel.

Op mijn smartphone werd een app geactiveerd die voor het verloop van het spel (introductiegame) belangrijk was. En verder kwamen er een heleboel leuke items uit de doos, waardoor het het enorm aantrekkelijk uit zag.

Er was voldoende te doen voor 4 personen, iedereen had een ‘rol’ en kon meewerken en meedenken. Er werd ook veel samengewerkt. Mijn jongste liep van persoon naar persoon en probeerde de aanwijzingen te combineren. En naarmate de tijd verliep, werd het spannender en spannender!

De bedoeling van het spel is dat je er achter komt welke sleutels je nodig hebt voor de oplossing. Er zijn verschillende verhalen waardoor er verschillende spellen zijn die je kunt spelen. Wel is aan te raden om eerst met het introductiespel te beginnen!

Escape Room Jumanji is echt een heel leuk, uitdagend spel. Zeer geschikt als familiespel omdat de verschillende generaties allemaal andere expertise hebben en op die manier prima kunnen samenwerken. Aanrader!

Escape Room The Game: Jumanji – Familie editie bestel je hier >>>>

Share