Rory de Raaf – Detective voor kinderen [recensie]

TV Rory de raaf detective omslagZodra je het boek van ‘Rory de Raaf’ in je hand neemt straalt de degelijkheid er van af: harde kaft, 336 dikke pagina’s en weinig tekst per pagina, overdadig geïllustreerd, met leuke tekeningen. Daarmee hebben de schrijver Andrew Clover en de mede-auteur en illustrator Ralph Lazer voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar een aantrekkelijk boek gecreëerd over een échte detectivedie nooit van iets weet“.

Inhoud

Hallo. Ik ben Rory De Raaf. En ik ben een échte detective. Mensen vragen me al eens: ‘Rory, hoe word je nu zo’n échte detective’? En dan antwoord ik altijd: ‘Ah, je moet het écht wíllen.’ En waarom wou ik het zo echt? Omdat ik wil weten wat er met mijn vader gebeurd is…Het eerste deel van een spannende, hilarische en soms ontroerende reeks. (Uitgever Ballon Media | vertaald uit Engels door Saskia Martens | Gebonden | ISDN 9789403207308 | 336 pagina’s | € 14,99)

Beoordeling

Bijzonder goed, de manier waarop boeken aantrekkelijk worden gemaakt voor jonge lezers. Zelf las ik als kind alles wat ik te pakken kreeg, maar niet ieder kind heeft evenveel intrinsieke behoefte om te lezen…

Het boek Rory de Raaf zal echter een groot succes zijn bij je kind(eren). Prettig vormgegeven, een soort mix tussen stripverhaal en leesboek, en een vlot verhaal met spanning en humor. Echt een boek waar je in begint en wat je uit wilt lezen, waarbij je kunt meeleven.

Gelukkig is Rory de Raaf nog niet klaar met zijn avonturen. Dit is pas het eerste deel in een hopelijk lange serie!

Bestellen

Bekijk op bol.com

En andere werken van de auteur Andrey Clever vind je hier op bol:

Bekijk op bol.com

Jonah (38 Posts)

Mijn naam is Jonah, ik heb een heleboel kinderen in verschillende leeftijden uit verschillende huwelijken en heb ook al een aantal kleinkinderen. Ik ben nu gelukkig met mijn grote liefde Fenna, die voor Trotse Moeders schrijft. Ik zal af en toe 'echte jongensdingen' recenseren voor Trotse Vaders.


Spider-Man: Into The Spider-Verse [verslag van de première]
Bumblebee: Een nieuwe knuffelheld is geboren [première-verslag]
Share