Pasar Malam in de Kerstvakantie

Ik keek er alweer naar uit om naar Burgers’ Zoo te gaan. Voor wie er nog nooit geweest is: Ga! Het is een heerlijk park waar alles goed geregeld is.

De opzet is ruim, je volgt heel gemakkelijk een route waarmee je vanzelf langs allerlei dieren komt en soms maak je een keuze naar welke deel je wilt gaan. De routes zijn duidelijk aangegeven, de restaurants efficiënt en sfeervol en er zijn volop toiletten aanwezig. Allemaal fijne eigenschappen als je met kinderen een park bezoekt. Een aanrader is de overdekte speeltuin ‘Kids jungle’ waar kinderen zich echt goed kunnen vermaken terwijl je in het restaurant erbij even een kop koffie kunt drinken of lunchen.

Daar komt nog een groot pluspunt bij: bij Burgers’ Zoo ben je niet afhankelijk van het weer. Je kunt er gerust een willekeurige dag in de kerstvakantie voor prikken zonder bang te zijn dat het regent of heel koud is. Een heel groot deel van de verschillende werelden (Bush, Ocean, Mangrove, Desert, Park, Rimba en Safari) zijn overdekt. Je loopt er via gangen, overdekte bruggen, tunnels en grote ruimten waar van alles te zien is. De bush is een soort tropisch regenwoud waar het warm en vochtig is en de mangrove is een prachtige kas met talloze soorten vlinders. Maar het meest indrukwekkend vind ik toch nog steeds de Ocean. Het is prachtig om na iedere gang weer verrast te worden met grote ruiten waarachter de meest mooie vissen zwemmen. Steeds iets groter tot je uiteindelijk bij het grootste bassin komt: die met de haaien. Om je daarna te laten verrassen door de glazen tunnel waar enorme pijlstaartroggen over je heen zwemmen.  

Maar bovenop deze fijne ervaringen bij Burgers’ Zoo geniet je in de Kerstvakantie nog eens extra van Pasar Malam. Ze bieden sowieso iedere vakantie extra evenementen die het nog extra de moeite maken om heen te gaan met daarbij ook aantrekkelijke prijsacties. Zo kun je gedurende de kerstvakantie van 15.00 u tot 20.00 u voor een tientje naar binnen. 

Maar nu loopt er dus dwars door de Bush een sliert van vrolijk gekleurde tentjes met allerlei Indische producten. Van mooie stenen, sieraden, tassen, mutsen, zoutlampen, wierook en andere snuisterijen tot heerlijke Indonesische hapjes, loempia’s, verschillende soorten spekkoek en allerlei kruiden, sambals en andere producten. Maar ook een heuse waarzegger en andere spirituele types zijn hier te vinden. Bovendien zijn er 2 podia waar gedurende deze periode exotische muziek en dans te bewonderen zijn. Op het moment dat wij er waren was er een zeer laagdrempelig muziekprogramma bezig waar de allerkleinsten samen met de zangeres op het podium kinderliedjes mochten meezingen door de microfoon. 

Ik vond het een heerlijke warme en knusse aanvulling zo in deze grijze periode van het jaar. Al die kleuren, gezelligheid, de geur van wierook en de heerlijke oosterse geuren van eten, ook in het restaurant waar je nu een Indonesisch buffet hebt, maken dit dagje net nog wat sfeervoller!

Share