Stel je voor, je loopt door de woestijn. Je ziet allerlei cactussen en andere woestijnplanten. En ineens zie je iets bewegen. Het lijkt een grote vogel, maar voordat je goed hebt kunnen zien wat het was, is hij weer weg. Samen met je kinderen blijf je muisstil staan. Ja! Daar beweegt weer iets. Het lijkt op een fazant, zo uit de verte, maar wat rent hij hard!

Even verderop staat een bordje met informatie over de renkoekoek. Die kennen we wel, want we hebben vele filmpjes van “miep miep en de wolf” gezien. De renkoekoek is de vogel waarop Roadrunner gebaseerd is.

Even later loop je in de jungle. Je kinderen gaan over een slingerende touwbrug die gevaarlijk dicht bij het water hangt. Zelf loop je iets verder door, want je wordt aangetrokken door het geluid van water. Even later zie je een schitterende waterval. Wanneer je kinderen uitgeklommen zijn, loop je verder. Wanneer de waterval minder hard klinkt en je even stil blijft staan hoor je het: enorm veel verschillende vogels. Wat een schitterend geluid!

Voor het eerst van je leven ben je in een mangrove. De kleuren van de vele vlinders verbazen je. En wat zijn sommige vlinders groot! Even later sta je met de kinderen te kijken naar een gebied met modder en wat geulen met water er in. Er lijkt niets te zien. Op de borden zie je echter dat er wel degelijk dieren zouden moeten wonen. Maar ja, waar?

En dan ineens… zie je een krab. En nog een en nog een… Bizar dat je die eerst niet zag, het zijn er best veel. En dan ineens beweegt er een soort prehistorisch dier. En onder de modder blijkt er ook een te zitten. En zo ben je ineens een half uur verder, zo fascinerend blijkt de modderpoel die eerst leeg leek.

Tot slot een afdaling. Niet de grond in, maar de zee. Steeds dieper zodat je vissen kunt zien die op verschillende hoogte in de oceanen wonen. De kleuren zijn schitterend. Door de informatie op de borden kom je te weten hoe slim deze dieren allerlei camouflagetechnieken gebruiken. Schitterend!

Een dagje Burgers’ Zoo is niet zomaar een bezoekje aan een dierentuin. Het is een kijkje in verschillende werelden, waar dieren thuis zijn. Tussendoor valt er een heleboel te leren en te spelen. Kortom: een ideaal gezinsuitje!

Voor meer informatie over de verschillende werelden (eco-display’s) van Koninklijke Burgers’ Zoo, klik hier >>>>

Share