Een nieuw boek van het populaire duo Marianne Busser en Ron Schröder, geïllustreerd door ivan en ilia: Het Dikke Dierenboek

Samenvatting
Wist je dat de tong van een giraf zo lang is dat hij ermee in zijn oren kan peuteren? Wist je dat een ijsbeer antislippoten heeft? En wist je dat een gorilla enorm kan smullen van zijn eigen poep?

Dit boek gaat over de allerleukste dierentuindieren, van de bever tot de giraf en van de reuzenschildpad tot de zebra.

Recensie
De kaft is goed vormgegeven. Het spreekt direct aan. Het boek zelf heeft ook prachtige prenten, afgewisseld met pagina’s die minder gevuld zijn met tekeningen, waarbij het meer om de tekst draait.

Ieder dier heeft 2 pagina’s met illustratie en 2 pagina’s met tekst. De eerste twee pagina’s bevatten rijmende alinea’s, de volgende 2 meer informatie rondom het dier. Het maakt het tot een soort laagdrempelige, eerste encyclopedie overal allerlei uitheemse dieren maar wel de bekendere soorten. De dieren die er in staan kom je in bijna alle dierentuinen wel tegen.

De rijmpjes zijn grappig en informatief en in de typisch kenmerkende Busser en Schröder stijl geschreven. De informatieve bladzijdes bevatten allemaal korte fragmentjes met allerlei feiten over hoe ze wonen, hoe hij alarm slaat, waar ze leven, feitjes over geboorte en babydieren, hoe ze wonen en wat ze heel goed kunnen.

Het boek is voor kinderen vanaf 3 jaar. En ik kan me zo voorstellen dat je dan begint met de rijmpjes en wellicht wat later ook de andere informatie toe gaat voegen. 

Een blij, eerste informatie boek waarbij het ook al heerlijk is om de platen te bekijken van al die mooie dieren! 

Het dikke dierenboek – Marianne Busser en Ron Schröder
Illustraties door Ivan en Ilia
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Share