Wat leuk dat de première van Angry Birds 2 in de bouwvak viel…want dat betekende dat ik als Trotse Vader ook een keer mee kon!

Woensdag 14 augustus was de dag van dit feest. Samen met mijn vrouw Albertine en twee jongste dochters Floortje en Daphne gingen we naar Amsterdam, naar Pathé Arena om precies te zijn, om deel 2 van de Angry Birds te zien EN vooraf mee te feesten natuurlijk.

In het voorprogramma waren er mensen van Efteling Radio om alvast wat sfeer te brengen. En iedereen werd voorzien van Cool Bear limonade, Angry Birds 2 cupcakejes, koffie, thee , krentenbolletjes en croissantjes.

Grappig om te zien hoeveel bekende Nederlanders er meewerken en hun stem lenen aan de figuurtjes in de film. Normaal als je een film kijkt is er soms wel een stemmetje welke je bekend voorkomt, maar na zo’n presentatie van een stemmencast ga je toch “beter opletten”…

Patrick Martens stelde iedereen voor aan het publiek. Eddy Zoëy, Enzo Knol en zijn moeder Irma, Olcay Gulsen, Rico Verhoeven, Do, Murth Mossel, Soundos El Ahmadi, Bibi, Pip Pellens en Maryam Hassouni waren erbij, maar verschillende bekendheden waren er ook niet….dit zal te wijten zijn aan de vakantietijd denk ik.

Het voorstelrondje werd afgesloten met een optreden van Do, waarna iedereen naar zijn eigen “zaal” kon gaan (de film draaide in maar liefst 4 zalen tegelijkertijd!)

Met een verhogertje voor de jongste onder de arm zochten we een mooi plekje uit, waar al een echte GOODIEBAG op ons stond te wachten. Behalve goodies van de film zaten daar ook popcorn, drinken en jellybeans in, dus de meisjes waren helemaal happy.

We hadden gelezen dat deel 2 ook goed te volgen was zonder deel 1 gezien te hebben, dus dat konden we mooi uittesten. En inderdaad, dat was geen enkel probleem!

Het varkens-eiland en het vogel-eiland hadden oorlog met elkaar en constant pestten ze elkaar of vielen ze elkaar aan. Maar toen er vreemde ijsballen afgevuurd werden, wilden de varkens graag samenwerken met de vogels, tégen Adelaarseiland, waar de ijsballen vandaan kwamen. Het viel nog niet mee om de slechteriken en hun geschut uit te schakelen, maar… de film heeft echt een happy end, want…zijn de slechten echt wel zo slecht?

Het is een aandoenlijk verhaal, met 3 schattige kuikentjes en echte “adelaarsliefde”… en dit allemaal in 3D… ook dat maakte het extra speciaal.

Na afloop van de film , toen iedereen naar buiten liep, liepen wij de enige echte Rico Verhoeven nog tegen het lijf! En hoe maak je een trotse vader nog trotser dan hij al was? Op de foto met hem, terwijl dochterlief deze boks-held een linkse durft te verkopen! Haha, hij werkte zo spontaan mee!

Een geslaagde feestelijke ochtend voor ons, dus een dikke duim omhoog!

Share