Van de makers van “Hoe tem je een Draak” komt vanaf 9 oktober 2019 een nieuwe film in de Nederlandse bioscopen: Everest: De Jonge Yeti / Abominable

Het verhaal:
Als tienermeisje Yi (Chloe Bennet / Tara Hetharia) een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin (Tenzing Norgay Trainor / Roben Mitchell) en Peng (Albert Tsai / Matheu Hinzen) hem “Everest” te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde.

Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara (Sarah Paulson / Kim van Kooten) en zakenman Burnish (Eddie Izzard / Derek de Lint), die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.

Reis
Dit is echt een film waar ik naar uit kijk! Los van het verhaal lijkt het me ook indrukwekkend om de reis terug te zien: “een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya“, dat zijn een heleboel verschillende omgevingen en sferen!

Stemmencast
De stemmencast is ook bekend. Hoewel ik ook de originele versie zou willen bekijken, al is het alleen al vanwege de stem van Eddie Izzard… ben ik onder de indruk van de Nederlandse cast van Everest: De Jonge Yeti / Abominable

  • Tara Hetharia – Yi
  • Roben Mitchell – Jin
  • Matheu Hinzen – Peng
  • Kim van Kooten – Dr. Zara
  • Derek de Lint – Mr. Burnish
  • Loretta Schrijver – Nai Nai
  • Denise Aznam – Yi’s moeder
  • Jacob Derwig – boevenbaas
  • Levi van Kempen – boef
  • Beau Schneider – Dave

En hoe overzichtelijk: boef en boevenbaas 😉

Hieronder nog de trailer en nog meer algemene informatie:

EVEREST: DE JONGE YETI is geschreven en geregisseerd door Jill Culton (Open Season, Monsters, Inc., Toy Story 2) en is geproduceerd door Suzanne Buirgy (Kung Fu Panda 2, Home) en Peilin Chou van Pearl Studio. Tim Johnson (Over the Hedge, Home, ANTZ), Frank Zhu (Checked In, Lotus Code) en Li Ruigang (Kung Fu Panda 3, The Taking of Tiger Mountain) zijn uitvoerend producenten en Todd Wilderman (Trolls, The Croods) is co-regisseur.

EVEREST: DE JONGE YETI draait vanaf 9 oktober 2019 in de bioscoop, in 2D en 3D. In de originele en Nederlands gesproken versie.

Share