De serie over rechercheur De Cock (met C-O-C-K), oorspronkelijk geschreven door Appie Baantjer, heeft een record gevestigd: het is de langstlopende detectiveserie ter wereld! Een vermelding in het Guinness Book of Records waard.

Inmiddels is het 89e boek verschenen: De Cock en de eenzame dood. Sinds het overlijden van Appie Baantjer worden de boeken over De Cock geschreven door Peter Römer, zoon van de overleden actuer Piet Römer die in de televisieserie Baantjer de hoofdrol speelde.

Waar de eerste 5 Baantjer-boeken die Peter Römer schreef nog gebaseerd waren op de televisieserie, zijn de nieuwere boeken allemaal echt nieuw: originele verhalen in de stijl van Appie Baantjer. Heerlijk om te lezen!

De Cock en de eenzame dood is als paperback uitgegeven door uitgeverij De Fontein en bevat 158 pagina’s. Het boek is hier te bekijken / bestellen >>>>

De Cock en de eenzame dood: het verhaal
De Amsterdamse rechercheur De Cock wordt naar de Lindengracht geroepen. Hennie, de vrouw die tientallen jaren de aardappelkraam op de markt bestierde, is in haar bed gesmoord met een kussen. Hennie was geen vriendelijk mens, maar wel rijk: achter de aardappelhandel waaraan ze goed verdiende zaten flink wat investeringen, ook in huizen.

Naast een zakelijk conflict, zoals met Dennis, een ontevreden huurder met wie Hennie hooglopende ruzie had, denkt De Cock ook aan een motief in de familie. Want Hennie’s zoon Tonnie blijkt ook zo zijn redenen te hebben om niet rouwig te zijn om haar dood…

Share