Ik ben grote fan van boeken van Petr Horácek (met ook nog een golfje op de c van zijn achternaam, maar ik weet niet hoe ik die erop krijg, sorry Petr!) en ditmaal ligt er een nieuw prentenboek in de brievenbus: Meneer Boe!

Meneer Boe! is geschreven door Joyce Dunbar, een bijzonder veelzijdige dame die al eerder met Petr Horácek heeft samengewerkt (Moppereend is zelfs prentenboek van het jaar 2020 geworden!).

Inhoud
De ondeugende, speelse kat Meneer Boe doet niets liever dan iedereen altijd laten schrikken. Het hele jaar rond. Tot hij op een dag wakker wordt en merkt dat hij niet meer zo speels is als vroeger. Maar dan heeft zijn baasje een verrassing voor hem.

Meneer Boe! is als hardcover van 32 pagina’s uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat en hier te bestellen >>>>

Mening
Meneer Boe!
heeft niet meteen de betovering die ik bij veel prentenboeken heb. Maar dat maakt het niet een minder goed boek. Om voor te lezen is het natuurlijk heel geschikt, iedere keer “Boe!” (laten) roepen staat garant voor vrolijkheid (hoewel het boe-roepen misschien ook overdag nog lang kan aanhouden).

Dat is het bij de eerste keer lezen niet meteen geweldig vond, kwam omdat de tekeningen minder aansprekend waren dan in gewend was. En ook het verhaal was anders.

Na een aantal keer (voor)lezen, zoals dat “moet” bij nieuwe prentenboeken, vind ik het steeds mooier worden. Het ouder worden van de kat Meneer Boe! en het zich daar bewust van worden, is indrukwekkend geschreven en getekend en de manier waarop het boek toch vrolijk afsluit is echt mooi.

Kortom: het boek is echt een aanrader, mooi om het proces van de veroudering en daardoor verandering van Meneer Boe! op deze manier te kunnen vertellen!

En ik ben verliefd op het eekhoorntje op onderstaande afbeelding, maar dat terzijde.

Share