Wanneer je deze cover ziet, wil je toch meteen gaan voorlezen? Zo mooi van kleur en tekening!

Het onhandige vleermuisje is een boek met 6 bedtijdverhalen. Het is uitgegeven door uitgeverij De Vier Windstreken, altijd goed voor mooie kwaliteit. Ook dit boek ziet er weer prachtig verzorgd uit, hardcover, groot, bijna vierkant formaat. De binnenpagina’s zijn ook mooi, kleurrijk en met vrolijke letters die soms ook in kleur zijn afgedrukt.

De zes verhalen zijn verdeeld over de 64 pagina’s die dit boek telt. En daar zit meteen het enige minpuntje: de verhalen zijn vrij lang om voor te lezen. Het is niet even “een verhaaltje voor het slapen gaan”. Voor mij nooit een probleem geweest, ik was gewend om meerdere boekjes voor te lezen toen mijn kinderen nog klein waren, maar wel goed om te weten wanneer je er aan begint!

Verder is het vooral enorm leuk, ook voor jezelf, als voorlezer. Echt een boek waar vaak om gevraagd zal worden voor het slapen gaan, of gewoon gezellig tussendoor!

Inhoud
Vera is een heel bijzonder vleermuisje. Door haar grote voeten en enorme vleugels is ze nogal onhandig. En dan nog iets: in plaats van ’s nachts wakker te zijn zoals andere vleermuizen is Vera overdag wakker! Vera vindt dat je overdag net zo goed avonturen kunt beleven. Nieuwe vrienden maken, bijvoorbeeld. Of leren fietsen of een superleuk verrassingsfeestje vieren!

Het onhandige vleermuisje is geschreven door Nanna Neßhöver en geïllustreerd door Wiebke Rauers.

Share