Bij het woord boswachter denk ik meteen terug aan de tijd dat mijn oudste een kleuter was. Omdat hij zo dol was op alles van de natuur, had ik hem al vaak gezegd dat boswachter een mooi beroep zou kunnen zijn voor hem. En tot hij een jaar of 5 was, zei hij dat hij boswachter wilde worden. Daarna heeft hij toch zelf gekozen en wilde hij uitvinder worden. Maar…. ook boswachter blijft een mooi beroep!

Spekkie en Sproet – het geheim van de boswachter

In dit nieuwe boek van Spekkie en Sproet komen verschillende beroepen voor. Maar het verhaal draait vooral om een boswachter die zich verdacht gedraagt…

Algemene informatie

Spekkie was niet van plan om stuntvrouw te worden, maar in dit nieuwe avontuur komt ze aardig in de buurt! Want na een bankroof in het dorp bij de camping waar zij en Sproet logeren, zien ze de ene na de andere verdachte aanwijzing in het bos. Vooral de boswachter gedraagt zich vreemd. Als de twee jonge speurders een schimmige figuur schaduwen, gaat het bijna mis…

Spekkie en Sproet – het geheim van de boswachter bekijk / bestel je hier >>>>

Spekkie en Sproet – het geheim van de boswachter is uitgegeven door uitgeverij Ploegsma als hardcover van 112 pagina s. Het is geschreven door Vivian den Hollander. De mooie tekeningen zijn van Juliette de Wit. De boeken over Spekkie en Sproet zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar / groep 3.

Mening

De boeken over Spekkie en Sproet zijn heerlijk om voor te lezen. Maar kinderen die al zelf kunnen lezen, zullen er zeker ook van genieten. Mooi om de hele serie te verzamelen, maar ieder deel kan ook op zichzelf gelezen worden. Dit boek is grappig en ook een beetje spannend. Extra leuk is dat kinderen kunnen meedenken over wat er aan de hand is. Aanrader!

Share