Een boek waar ik erg naar uit heb gekeken is Op eigen kracht van Zoe Agasi en Olivier van Herck. Een boek waarin ze vertellen over hun bijzondere reiservaringen. En eerlijk gezegd: het boek is nog veel mooier en interessanter dan ik had gedacht!

In Op eigen kracht is in leuke korte stukken te lezen over het enorme avontuur dat Zoë en Olivier aangegaan zijn. Maar het gaat niet alleen over de reis, maar ook over emoties, over ontmoetingen en over tegenslagen en overwinningen.

Wat is zelf erg leuk vond waren de uitlegstukken over “hoe doen ze dat dan op zo’n reis”. Want ja, ik vraag me inderdaad af wat je doet wanneer je ziek wordt. En hoe zit het met seks?

De foto’s zijn niet alleen illustratief, maar soms ook adembenemend mooi. Er staan veel foto’s in. Sommige beslaan twee pagina’s. Alleen daarom al is het een boek om regelmatig op te pakken.

Het boek Op eigen kracht kun je natuurlijk van A tot Z lezen, dan maak je de hele reis mee. Wat ook prima kan, is dit boek op een makkelijk toegankelijke plek leggen en er steeds opnieuw een stukje in lezen / kijken. Het is ook een prachtig cadeauboek (ik ga het aan mijn eigen lieve Trotse Vader geven).

Zelf ben ik ooit met een vriendin naar Parijs gefietst. Tent mee en echt, alleen maar regen onderweg…. Dat was zo’n reis waarbij je onderweg al tegen elkaar zegt: “dit gaan we achteraf vast leuk vinden”….. In Op eigen kracht spat het genieten van de reis uit de vele verhalen. En dat is heerlijk om te lezen. Wat mij betreft krijgt het boek 5 sterren!

Op eigen kracht is door Mo’Media uitgegeven als hardcover van 400 pagina’s. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Zes verschillende reismethodes / Vier jaar avontuur / 40.000 kilometer

Algemene informatie
Zoë en Olivier sluiten een deal : Als ik tot het zuiden van Spanje fiets, zeil jij mee over de Atlantische Ocean. Het is het begin van een onwaarschijnlijk avontuur zonder eindbestemming, zonder ervaring en zonder tijdslimiet. In vier jaar tijd reizen ze op eigen kracht 40.000 kilometer. Ze fietsen, zeilen, wandelen, kanoën, skiën en skaten van verlaten wegen naar pure wildernis, van tranen naar trotse overwinningen, van slaande ruzies naar intens geluk.

Het boek is een levendige kroniek van wat er gebeurt als we onze comfortzone verlaten, op weg naar het onbekende. De beloning is een uitzonderlijke zelfontdekking en nieuwe blik op de wereld. Op eigen kracht is een inspiratieverhaal om bij weg te dromen, vol praktische tips om jouw eigen droom waar te maken.

Share