Firestarter, naar een boek van Stephen King, wordt opnieuw verfilmd. En dit is echt een film waar ik naar uitkijk. De eerdere verfilming van het boek Firestarter, in het Nederlands Ogen van Vuur, was de eerste verfilming van een Stephen King boek die ik ooit zag. En deze heeft diepe indruk gemaakt.

Firestarter

Het boek Firestarter heb ik meerdere keren gelezen en nu krijg ik de kans om te kijken of het vooral nostalgie is of dat ik deze verfilming echt weer zo spannend en ook roerend ga vinden, na nog veel meer boeken en films van Stephen King gezien te hebben!

Stephen King

Veel van de boeken van Stephen King zijn verfilmd en mijn liefde voor deze zeer goede schrijver heb ik aan mijn jongste zoon kunnen overdragen. Hij houdt ook van het horror-genre, waar ik zelf weinig mee heb. Firestarter zal echt een film zijn die we allebei zullen kunnen waarderen!

Waar gaat Firestarter over?

Al meer dan tien jaar zijn ouders Andy (Zac EfronExtremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, The Greatest Showman) en Vicky (Sydney Lemmon; Fear the Walking Dead, Succession) op de vlucht om hun dochter Charlie (Ryan Kiera Armstrong; American Horror Story: Double Feature, The Tomorrow War) uit handen te houden van een duistere overheidsinstantie die met Charlie’s verbazingwekkende gave om vuur te maken een massavernietigingswapen wil creëren.
 
Andy heeft Charlie geleerd hoe ze haar kracht, die wordt uitgelokt door woede of pijn, onschadelijk kan maken. Maar als Charlie elf jaar is, vind ze het steeds moeilijker haar gave te beheersen. Nadat een incident de locatie van de familie onthult, wordt een mysterieuze agent (Michael Greyeyes; Wild Indian, Rutherford Falls) ingezet om de familie op te sporen en Charlie voor eens en altijd in handen te krijgen. Maar Charlie heeft andere plannen.

Wie doen nog meer mee in Firestarter?

Verder met o.a. Kurtwood Smith (Amityville: The Awakening, Hitchcock), John Beasley (The Purge: Anarchy, The Sum of All Fears) en Gloria Reuben (Lincoln, Mr. Robot). De score van Firestarter werd gecomponeerd door de legendarische John Carpenter (Halloween, Christine, The Fog) en mede-Halloween-componisten Cody Carpenter en Daniel Davies.
 
Firestarter werd geregisseerd door Keith Thomas (The Vigil), naar een scenario van Scott Teems (Halloween Kills) en is gebaseerd op het boek van Stephen King. Producenten zijn Jason Blum (Halloween, The Invisible Man) voor Blumhouse en Oscar®-winnaar Akiva Goldsman (I Am Legend, Constantine) voor Weed Road Pictures. Uitvoerend producenten van de film zijn Ryan Turek, Gregory Lessans, Scott Teems, Martha De Laurentiis, J.D. Lifshitz en Raphael Margules.

Trailer van Firestarter

Wanneer is Firestarter te zien in de bioscoop?

FIRESTARTER draait vanaf 12 mei 2022 a.s. exclusief in de bioscoop. Ik heb de datum al in mijn agenda staan!

Share