Geen begintoets voor basisschool

schoolStaatssecretaris Dijksma voelt niets voor een verplichte begintoets voor alle leerlingen die naar de basisschool gaan. De vorderingen van de kinderen moeten wel goed gevolgd worden. Hiermee legt zij de aanbevelingen van de commissie Dijsselbloem – die de vernieuwen in het onderwijs heeft onderzocht – naast zich neer, maar volgt het standpunt van de Tweede Kamer.

De staatsecretaris van onderwijs wil ook de discussie aangaan voor de verplichte eindtoets op basisscholen. Niet dat deze eindtoets gaat verdwijnen, maar onduidelijk is wel of deze verplicht moet worden of niet. Dijksma vindt namelijk dat de kinderen nu wel vaak getoetst worden, terwijl de tests vaak niet correct gebruikt worden. Dijksma wilt het toetsen van kinderen voornamelijk gaan gebruiken om het onderwijs te verbeteren zodat “het onderste van de kan” bij de kinderen er uit gehaald kan worden.

Redactie (715 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Minder geld voor kinderopvang
Enge man op de camping
Share