cucakes-versieren-copyright-trotse-vadersDe redactie van Kortingscode.nl wees ons er op dat veel ouders met de handen in het haar zitten omdat het jaarlijkse Kerstdiner op school betekent dat ze een bijdrage moeten leveren…. En behalve kortingcodes, geven ze ook graag een aantal tips.

De lat ligt tegenwoordig hoog, je kunt bij veel scholen niet meer wegkomen met iets wat je in de winkel koopt. Natuurlijk bepaal je zelf of je tijd hebt om samen met je kind een traktatie te maken, deze periode is al druk genoeg! Natuurlijk wil wel dat je kind iets leuks meeneemt naar school! Dus hier een paar “leuk-en-snel-klaar” tips, die overigens ook geschikt zijn als traktatie bij een verjaardag.

  • Spiesjes: spiesjes doen het altijd goed. Ze zijn eenvoudig te maken, samen met je kind. Wanneer je alles goed klaar legt kan je kind het zelfs vrijwel alleen! Je hebt saté-prikkers nodig en allerlei lekkers om er op te ‘prikken’, zoals (pitloze) druiven, marshmallows, aardbeien, komkommer, schuimpjes of kaasblokjes.
  • Hapjes van bladerdeeg: klik <hier> voor recept en voorbeeld.
  • Versierde cupcakes: er is kant-en-klare glazuur te koop waarop je kinderen vrolijke versiering kunnen plakken. Je kunt de cupcakes natuurlijk zelf bakken, maar ook kant en klaar kopen. Door de versiering heb je toch iets origineels!
  • Gevulde bladerdeeg-hapjes: Wanneer je een plakje bladerdeeg in 4 gelijke stukken verdeelt, worden de hapjes niet te groot. Voor vulling kun je denken aan (vers) fruit, cocktailworstjes, kaas of vruchten-compote. Vouw of rol het bladerdeeg om de vulling, afbakken en klaar. Prima samen met je kind(eren) te doen.

Hopelijk nemen we met deze tips iets van de stress weg. Zo niet, bedenk dat het met Kerst gaat om genieten van samenzijn. Dat is toch wat je je kinderen wilt meegeven? Geef zelf het goede voorbeeld door de lat niet te hoog te leggen en vooral te genieten!

Share