Kinderen met een oude vader leven langer!

Goed nieuws voor kinderen van oude vaders. Kinderen die zijn verwekt door vaders van boven de veertig leven namelijk langer, staat in het AD. Twee wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen hebben dit onderzocht, meldt het Tijdschrift voor Geneeskunde.

Sterkere cellen
De  lichaamscellen van de kinderen van late vaders blijken veel beter te zijn; ze zijn langer bestand tegen de beschadigingen die uiteindelijk bij iedereen de dood inluiden. De wetenschappers weten nog niet hoe het komt dat kinderen van oudere vaders sterkere cellen hebben.

Redactie (707 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Digitale kinderlokkers & webcam-pedo’s: broodje aap
Minder geld voor kinderopvang
Share