Nieuwe babykamer ongezond voor baby

Volgens onderzoekers van de TU Delft moet een babykamer zo snel mogelijk worden ingericht. Pas dan heb je de meeste kans dat de schadelijke stoffen uit verf en nieuwe meubels verdwenen zijn voordat de baby in diezelfde ruimte verblijft.

Voor bewoners van goed geisoleerde huizen is dit zeker een goed advies. Aanstaande ouders in dit soort huizen zouden al maanden voor de geboorte van een kindje moeten beginnen met luchten en het op temperatuur brengen van de nieuwe babykamer. Dit kan mogelijke gezondheidsschade voorkomen.

Nieuwe gordijnen, vloerbedekking en meubels zitten kennelijk vol met weekmakers, gassen, formaldehyde, benzenen en biociden. Luchten en het warm houden van de ruimte helpt er voor te zorgen dat deze schadelijke stoffen uit de spullen en de verf verdwijnt die jouw kind kunnen schade. Uiteraard kan je ook tweedehands spullen aanschaffen, maar dan moet je die niet alsnog een dag van tevoren gaan opknappen met een likje verf…

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Geslaagd kinderboek over een slaapverwekkende pinguïn
Positief opvoeden met Triple P
Share