Boeken, cd’s, sieraden en sokken zijn de cadeaus die Nederlanders het liefst van Sinterklaas krijgen. Dat constateert de website lootjestrekken.nl nadat ruim 200.000 mensen hun wensenlijstjes aan de site hebben doorgegeven. Boeken staan al jaren bovenaan de verlanglijstjes. Vrouwelijke feestvierders willen daarnaast vaak sieraden. Verder staan in de top 10 van meest gevraagde cadeaus bijvoorbeeld DVD’s, sjaals, handschoenen, kaarsen en geurtjes.

Maar wat willen kinderen het liefst hebben? De top 5 van TrotseVaders.nl, samengesteld door middel van onze best lopende artikelen, prijswinnend speelgoed en verzoeknummers van vaders:

1. Muziekboekjes inclusief CD met bekende kinderliedjes; erg populair zijn Lievelingsliedjes & Dierenliedjes. In 2008 staan ze op nummer 2 en 3 van de top 10 meest verkochte kinderboeken. Je hebt ook themaboekjes zoals Sinterklaasliedjes en Kerstliedjes.

2. Funkeys; spannende computergames. Spaar alle Funkeys, want met elke nieuwe Funkey open je een andere wereld met nieuwe mogelijkheden. De nieuwste rage onder kinderen en genomineerd als Speelgoed van het jaar 2008.

3. Spelletjes voor jong en oud, zoals Lama’s het spel (winnaar Speelgoed van het jaar 2008), Wildlife (Junior-versie of de ‘gewone’ versie) en Hopla gaat logeren voor de allerkleinste.

4. Boeken om voor te lezen of om zelf als kind te lezen, zoals Ik voel een voet, Pinguin, Sinterklaas (winnaar Gouden Griffel 2008) & Dr. Prokters Schetenpoeder.

5. Knuffelbeesten, altijd gewenst bij kleinere kinderen en bij meisjes.

Lees meer:
Dag Sinterklaasje, Dag Zwarte Piet
Drukke avondspits op pakjesavond
Sinterklaas is een drieweken-feest

Share