Screenshot 2014-08-07 at 21.07.44Free Birds is een doldwaas, hilarisch animatieavontuur voor jong en oud van de makers van Shrek en Chicken Run.

Free Birds gaat over de bevriende kalkoenen Reggie en Jake die hun eigen levens en dat van de hele kalkoenenbevolking, proberen te redden voordat ze als hoofdgerecht worden geserveerd tijdens de feestdagen.

De animatiefilm Free Birds is nu te verkrijgen als DVD en BluRay. Hij is in een Nederlands gesproken versie te bekijken, met de stemmen van onder andere Peter Paul Muller, Paul Groot en Kim-Lian van der Meij.

Recensie
Het verhaal gaat over een kalkoen, Reggie, die wat slimmer is dan zijn boerderijvriendjes en doorheeft dat ze vetgemest worden voor Thanksgiving.

Screenshot 2014-08-08 at 13.51.46
Door zijn anders-zijn valt hij buiten de groep en wanneer Thanksgiving nadert wordt hij door zijn soortgenoten naar voren geschoven.

Screenshot 2014-08-08 at 13.51.56

Screenshot 2014-08-07 at 21.08.07Gelukkig voor Reggie blijkt dat hij daardoor de kalkoen is die jaarlijks traditioneel door de Amerikaanse President gered wordt en komt hij in een luxe leventje van televisie kijken en pizza’s eten terecht tot hij “gered” wordt door een andere kalkoen die samen met hem terug door de tijd reist tot drie dagen vóór de eerste Thanksgiving met als missie de start van deze traditie van kalkoen eten te voorkomen.Screenshot 2014-08-07 at 21.08.36

Een avontuur vol spanning en vooral veel humor.

Leuke “personages” en een komisch plot wat zeer vermakelijk is om naar te kijken. Omdat er steeds van alles misgaat, is het lang niet duidelijk hoe het ooit goed moet aflopen, maar uiteindelijk valt uiteraard alles op z’n plaats.

Screenshot 2014-08-07 at 21.08.24

Screenshot 2014-08-07 at 21.08.49Free Birds is een erg leuke film om met het hele gezin te bekijken. En nu kan dat zelfs meerdere malen, want deze animatiefilm is uitgebracht op DVD en BluRay.

De DVD is hier te koop >>>>
De BluRay is hier te koop >>>>

Share