De grutto, wulp, tureluur, goudplevier, veldleeuwerik, graspieper, spreeuw, gele kwikstaart, kieviet, scholekster, wilde eend, slobeend, zomertaling, kokmeeuw en de zwarte kraai.

cover-weidevogels-trotse-vadersDit zijn allemaal weidevogels die je vast wel eens gezien hebt. En van een aantal ken je de naam en die zul je dus herkennen en aan je kind kunnen aanwijzen.

Jonge kinderen nemen ongemerkt veel informatie op. Het is daarom ook jammer wanneer je je beperkt tot “boom” of “vogel” om het kind woorden te leren die bij verschillende bomen of vogels horen.

Waarom niet zeggen: “kijk, dat is een scholekster, die kun je herkennen aan zijn rode lange snavel” of “zie je die grappige sprieten op het kopje van die vogel? Dat is een kievit”. Je kind hierdoor niet alle vogels “vogel” blijven noemen.

Het kleine boekje “Weidevogels in beeld” helpt daarbij. Er staan tekeningen in waardoor je -samen met je kind-  kunt herkennen wat je in de weides ziet. Daarnaast staat er extra informatie over de betreffende vogel.

Screenshot 2014-09-20 at 09.25.04

Dit boekje is leuk om in de auto te leggen, met een eenvoudige verrekijker er naast. Of mee te nemen op fietstochten. Maak er een sport van om vogels te spotten en te (leren) herkennen, samen met je kind(eren) en geef ze zo meer plezier in de natuur mee.

Het boekje kost slechts € 2,99 en bevat ook een handige uitklapkaart waar je alle 15 besproken vogels eenvoudig mee kunt herkennen.

Screenshot 2014-09-20 at 09.13.55

Weidevogels in beeld is een uitgave van KNNV, bevat 32 pagina’s en een vogelherken-uitklapkaart.
Bestel dit handige boekje hier voor € 2,99 >>>>

 

Share