legends-chima-lego-1LEGO heeft verschillende speelgoedlijnen. Zo is er LEGO City, LEGO Friends, het bekende DUPLO voor jongere kinderen en thema’s als Star Wars. LEGO Chima is ook een aparte lijn die er stoer uitziet, maar zowel door jongens als meisjes aantrekkelijk wordt gevonden.

Warner Bros. Home Entertainment heeft een DVD box uitgegeven met animatiefilms gebaseerd op de LEGO wereld van Chima.

Screenshot 2014-10-16 at 16.39.07

Deze DVD box bestaat uit twee DVD-doosjes die ieder 2 discs bevatten. In totaal 4 discs dus, die bij bol.com momenteel € 21,99 kosten >>>>

Screenshot 2014-10-16 at 16.39.27

De wereld van Chima is een magisch land met magische diersoorten als bewoners. Deze dierenstammen lopen en praten als mensen. Ze rijden in voertuigen, gebruiken machines en wonen in prachtige kastelen en huizen. Maar vergis je niet, dit zijn dieren met klauwen, staarten en soms zelfs vleugels.

chima-seizoen1

En nu zijn de dierenstammen, die ooit vrienden waren, aartsvijanden geworden. Ze vechten om een belangrijk en zeer krachtig element, CHI. Een klein aantal dappere helden begrijpt de ware aard van CHI, waarmee de eigenaar van het element controle heeft over leven en dood. De helden moeten het opnemen tegen oude vrienden om de dierenstammen en het Koninkrijk Chima van de ondergang te redden.

Screenshot 2014-09-19 at 17.55.16

Mijn zoon van bijna 8 heeft al verschillende pakketten van LEGO Chima. Prachtig speelgoed wat vernuftig in elkaar zit en waarvan verschillende onderdelen op mooie manieren kunnen bewegen. We wisten geen van beide dat er ook animatiefilms van waren, dus we waren erg benieuwd naar de DVD’s.

Screenshot 2014-09-19 at 17.37.55Mijn zoon en ik hebben een aantal afleveringen bekeken. Zelf ben ik niet zo weg van al dat vechten, maar mijn zoon vindt het geweldig. Hij herkent een aantal figuren uit de pakketten die hij heeft en vind de verhalen echt leuk om naar te kijken.

Dat ze 20 minuten duren vind ik een voordeel. Veel DVD’s die we hebben duren erg lang en zijn niet geschikt om bijvoorbeeld “even voor het eten” te bekijken. 20 minuten is voldoende voor een uitgewerkt verhaal en maakt ook weer nieuwsgierig naar de volgende aflevering. Er staan 20 afleveringen op, dus voorlopig kunnen we nog vooruit!

https://www.youtube.com/watch?v=kw5619mue5M

LEGO: Legends of Chima – Seizoen 1
4 DVD’s, 20 afleveringen van 20 minuten
Bestel deze DVD box hier >>>>

Share