trainen met je kinderenKinderen: je krijgt er heel veel voor terug! In het geval van Trainen met je kinderen in elk geval qualitytime met hen en veel lol. En als je het een beetje serieus neemt, levert het ook een strak lijf op. De oefeningen variëren van grondoefeningen en krachttraining tot fitness en flexing waarbij de kinderen dienen als gewicht, weerstand of gewoon als gezelschap of supporters.

Daarnaast bevat het boek nuttige feitjes en lijstjes, tips en trucs om blessures bij jou en je kinderen te voorkomen en anekdotes uit het leven van een enthousiaste vader.

Recensie
De titel van dit boek sprak mij erg aan. Echter toen ik het boek opende en de foto’s bekeek, werd mijn enthousiasme toch wel iets minder.

Screenshot 2014-10-15 at 23.17.43

Je moet toch echt wel wat spierkracht én zelfvertrouwen hebben om de zekerheid te hebben dat je je kind niet laat vallen tijdens diverse oefeningen. Het idee ‘Trainen met je kinderen‘ vind ik erg leuk. Maar volgens mij kan dat ook op een andere manier.

Screenshot 2014-10-15 at 23.07.04

Je kind(eren) op je rug laten liggen terwijl je jezelf opdrukt (zoals op de voorkant van het boek), dat zou ik nog wel aandurven, maar er zijn ook veel oefeningen die ik liever niet zou doen met mijn kinderen. Daarnaast denk ik dat de meeste moeders niet eens willen dat vaders zulke oefeningen doen met hun kind(eren). Dus dan zou je als Trotse Vader, deze oefeningen moeten doen als de moeder van huis is…

trainen-kinderen-trotse-vaders

Máár er staan gelukkig ook hele leuke tips in zoals ‘Sportieve verjaardagsfeestjes’. In dit hoofdstuk worden leuke sportieve ideeën aangebracht zoals zaklopen, touwtrekken, basketbal, koekhappen,  estafetteloop, , touwslingeren en eieren lopen. Ik denk dat zo’n verjaardagsfeestje leuk én uniek is. Bovendien zorg je met zo’n sportief feestje direct ervoor dat – vooral de jongens – hun energie kwijt kunnen, waardoor het feestje al gauw een stuk minder druk verloopt.

Voor de vaders die het wel aandurven om de oefeningen in dit boek met hun kinderen te doen, zal het een geweldig boek zijn. Voor de mindere helden onder ons, zal dit boek minder geschikt zijn.

Screenshot 2014-10-15 at 23.17.29

Trainen met je kinderen – Justus Verkerk
Paperback, 176 pagina’s, uitgeverij A.W. Bruna LeV.
Bestel dit boek hier >>>>

Share