Screenshot 2015-01-21 at 16.55.25De Gelaarsde Kat is een bekend sprookje waarvan de versie van Charles Perrault uit 1697 het meest bekend is geworden. In dat sprookje erft de jongste zoon van een molenaar een kat die vervolgens met veel bluf de koning wist te overtuigen dat hij in dienst was van de “Markies van Carabas” en waardoor de arme molenaarszoon uiteindelijk als een rijk man, getrouwd met de dochter van de koning, lang en gelukkig leefde (en de kat zelf ook).

Screenshot 2015-01-21 at 16.56.45Zoals zoveel bekende sprookjesfiguren speelt De Gelaarsde Kat ook een rol in de populaire Shrek films. Hij is daarin echter zo grappig, dat hij ook een eigen film kreeg: “Puss in Boots”. En nu is er bij Netflix een complete Netflix Original serie, gebaseerd op de Gelaarsde Kat uit Shrek.

Screenshot 2015-01-21 at 16.55.48Mijn zoon van 8 vind de serie geweldig. De stoere kat, die echter nog steeds verleid kan worden met melk, of met een bolletje wol, en allerlei avonturen beleefd waarbij hij als een soort Zorro een heldenrol vervult, spreekt hem erg aan. Inspireert hem ook om met zijn eigen houten zwaardje rond te zwiepen, maar dat terzijde.

De humor die in de serie zit is ook voor volwassenen leuk, zodat het gezellig is om samen met je kind(eren) naar deze Dreamworks / Netflix animatieserie te kijken.

Screenshot 2015-01-21 at 16.57.10

Om een indruk te krijgen, kun je naar onderstaande trailer kijken, of probeer het gewoon een keer uit. Nog geen Netflix abonnement? Probeer de eerste maand vrijblijvend gratis en maak behalve met De Gelaarsde Kat ook kennis met Netflix Original series zoals het bekroonde House of Cards.

Hier nog wat algemene informatie over deze serie:

De avonturen van de Gelaarsde Kat
In ‘De avonturen van de Gelaarsde Kat’ vindt ’s werelds meest beroemde katachtige fortuinjager de verborgen stad San Lorenzo. Een mythisch land, dat onzichtbaar is voor de buitenwereld dankzij een magische spreuk die zowel haar eigenzinnige bewoners als zijn wonderbaarlijke schat beschermt. Als de Gelaarsde Kat de betovering verbreekt, moet hij vechten tegen een eindeloos legioen van invallers en plunderaars om de stad en de inwoners te beschermen.

Screenshot 2015-01-21 at 16.56.06

De serie combineert avontuur, actie en komedie. Elke aflevering draait om een bijzondere zoektocht en met zijn befaamde zwaardtechniek, charme, gevatte stijl en kattenstreken is de legendarische roekeloze katachtige telkens weer de held.

De cast
De cast wordt geleid door Sander de Heer (o.a. bekend als stem van Zhao in Avatar, Tai Lung in Kung Fu Panda en Dwaaloog Dolleman in de Harry Potter-films) als stem van de Gelaarsde Kat, samen met Thijs van Aken, Stephanie van Rooijen, Manon Zoer, Marlies Somers, Lucas Dietens, Marjolein Algera, Beatrijs Sluijter, Kirsten Fennis, Valentijn Avé en Merel Burmeister.

Screenshot 2015-01-21 at 16.56.31

Share